Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mam trabanta-co dalej?
Autor Wiadomość
BuDDRys
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 22:42   

Witam serdecznie!Jestem tutaj nowy i na dodatek jestem świeżo upieczonym posiadaczem Oldmobila o wdzięcznej nazwie TRABANT 601.Mam pytanko natury prawnej-otóż Trabi którego kupiłem nie ma przeglądu,co najpierw muszę zrobić-przegląd czy go przerejestrować.Czy zarejestrują mi go,a potem mogę pędzić na przegląd.Z góry wielkie dzięki ;o)
buDDRys

cizik
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 23:21   

Jesli trabi ma OC poprzedniego włąściciela to musisz jechać na przeglad a pózniej przerejestrowanie

BuDDRys
Gość
Wysłany: 2005-11-06, 23:40   

Serdeczne dzięki!!Mam jeszcze małe pytanko zna ktoś może diagnostę w Łodzi lub okolicach,który patrzy przychylnie na traby?Poradźcie

BuDDRys
Gość
Wysłany: 2005-11-06, 23:44   

Jeszcze jedno pytanko jak to jest z urzędem skarbowym-kiedy muszę iść i ile zapłacę?Słyszałem,że ponoć za auta zakupione do jakiejś sumy nie płaci się podatku,czy to prawda?Z innego źródła słyszałem,że płaci sie od wartości rynkowej a nie z umowy.Więc jak to jest z tą skarbówką?

kajko
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 00:11   

ponizej 1000zl nie placisz nic,powyzej 1000zl placisz 2%, poszukaj w wyszukiwarce bo ktos gdzies o tym juz mowil

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 01:47   

Z przegladem to jest roznie. Jak pojedziesz do garazu i pogadasz z Lewym to Ci moze cos zalatwi. Ale musisz przygotowac dodatkowa stowe za taki przeglad. Jest jeszcze w nowosolnej taka satacja gdzie jest kolo bardzo przychylny trabom. Nazywa sie Iwo, ale trzeba trafic co by go zastac, w tej sprawie tez wal do Lewego. Byles juz sie witac w ogole w Monster Garazu? Zajzyj tam, polecam!!! Kontakkt z lewym masz w WLR

Pozdrawiam =]

BuDDRys
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 09:12   

Monster Garaż?!To jakieś miejsce zborne łódzkich trabanciarzy?Chętnie zajrze-tylko mało czasu mam na razie,ale jakiś namiarek poproszę. W kupie raźniej (i nikt nie ruszy).Pozdrawia trabanciarzy i trabanciarki.
buDDRys

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 16:26   

Ogrodowa 76/78 po przeciwnej stronie cmentarza. Wjezdzasz w podworko i jedziesz az do konca mijajac warsztat samochodowy i firme stalmir. Ciezko inaczej wytlumaczyc. To takie zapyziale miejsce. Ale jak trafisz to pewnie sie zorientujesz po stojacych trabach. No chyba ze akurat nie bedzie nikogo to traby nie beda staly. Ale duzo porozrzucanych niepotrzebnych i rozwalonych czesci lezy w poblizu :-) Najlepiej zanim tam pojedziesz to sie z Lewym skontaktuj czy tam bedzie bo chciales sie przywitac :-)

Pozdrawiam =]

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 20:05   

dodatkowa stowe za taki przeglad

???????????????????

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 21:43   

No jak chcesz mozesz skasowac tego posta Grzesiu skoro uwazasz ze niestosowny jest. Niczego on jednak wprost nie dowodzi i nie wkazuje, a nawet nie wiadomo dokladnie o stowe czego chodzi :-)

Pozdrawiam =]

puniek
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 21:51   

Aby przerejestrować Trabika (i każdą inną czortopchajke) musisz mieć opłacone OC i ważny przegląd. Proste jak drut. Jak to zrobisz to twoja sprawa, OC moze byc nawet na moją babcie byle by było. Zauważyłem, że jest to stały temat na tym forum.

Polecam zasięgnąć cennych informacji chociażby z tej stronki.

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 22:40   

ja rozumiem ze sa rozne sytuacje, ostatnio "ktos" u nas reklamowal sie i wystarczylo mu 30zl...

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-11-08, 00:04   

No to chyba przeplacilem :-p Ale juz csiiiii

BuDDRys
Gość
Wysłany: 2005-11-10, 10:50   

A jak rozwiązać następującą kwestię dowód od samochodu,który dostałem nie ma już wolnych miejsc na podbijanie przeglądów,a nowego nie wystawią bez przeglądu?Co zrobić?Czy diagnosta może mi np.wystawić przegląd na kartce i tam go ostemplować i może z tym powinienem pójść do rejestrowania?Pomóżcie

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-11-10, 15:15   

Najpewniej zadzwonic do stacji diagnostycznej to powiedzia dokladnie co i jak :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi