Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
kłopot z elektryką 601
Autor Wiadomość
magik
Gość
Wysłany: 2005-11-01, 09:49   

Witam. Sprawa jest taka powłączeniu świateł mijania lewy reflektor pali sie do połowy razem z kierunkowskazem (światło ciągłe) Wydaje mi się że zbadałem już całą elektrykę kabelek po kabelku i nic. Dalej to samo. Dodatkowe objawy: przy włączonych światłach brak lewego kierunku, natomiast prawy działa za szybko.Brak świateł długich. Po wyłączeniu świateł kierunki działają normalnie.Z awaryjnymi jest wszystko w porządku. Czy ktoś będzie tak zdolny i poda mi przyczynę.
A cha trabancik oczywiście 12 V (de luxe). Sprawa dość pilna bo bez tego nie mogę jechać na przegląd :-(

Dawid
Gość
Wysłany: 2005-11-01, 10:05   

witam!!

sprawdź dokładnie połączenia masy w okolicy lamp, najlepiej odkreć te przewody miejsca styku potraktuj papierem ściernym i powinno być ok!

pozDDRo!

newman
Gość
Wysłany: 2005-11-01, 18:23   

u mnie bylo nieco podobnie, przy wlaczonych swiatlach brak kierunkow a przy wylaczonych kierunki dzialaja, przyczyna, masa przerywacza kierunkowskazow tego obok puszki z bezpiecznikami. naprawa dorazna to poruszac przerywaczem i powinno zaskoczyc, tak bylo u mnie i nie mam czasu tego wyczyscic, ale jak tylko nie dzialaja kierunki to zaraz jak porusze to dzialaja, wiec to napewno jest to. albo prawie napewno, w koncu to trabant :P

magik
Gość
Wysłany: 2005-11-01, 18:40   

Przyczyną okazał się kabel masowy reflektora. Dzięki chłopaki !!!!

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-07-09, 22:27   

Witam mam mały problem 2 dni temu wysiadły mi kierunkowskazy nie mam pojęcia co się stało może jakieś małe zwarcie bo przerywacz kierunków się sypnoł i kiszka.Po podłaczeniu nowego przerywacza nic nie działa sprawdziłem wszystkie kable od masy,bezpieczniki wszystko jest jak książka pisze.Przerywacz chodzi na pusto nie świeci kontrolka od kierunków i same kierunki.Przerywacz podpięty został zgodnie ze schematem nie mam pojęcia co się dzieje jeśli ktoś miał podobne przygody niech mi doradzi gdzie boli Traba to usunę tę usterkę.

magik
Gość
Wysłany: 2009-07-10, 14:51   

tzn przerywacz działa a kierunki nie ? Jeśli tak to chyba nie powinien pracować w normalnym tempie bo nie ma obciążenia. nie działają wszystkie 4 ?

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2009-07-12, 21:07   

Problem rozwiązany dzięki Rubensowi który poświęcił odrobinę czasu i doszedł co jest grane z instalacją.Za co mu dziękuję kierunki odzyskałem teraz walcze tylko z hamulcami tarczowymi w 601 ale to inna historia.Magik przekaznik chodził na pusto bo był uszkodzony po zmianie na nowy i pogrzebaniu w instalacji wszystko jest ok i jest git.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi