|
kłopot z elektryką 601 |
| Autor |
Wiadomość |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 09:49
|
|
|
Witam. Sprawa jest taka powłączeniu świateł mijania lewy reflektor pali sie do połowy razem z kierunkowskazem (światło ciągłe) Wydaje mi się że zbadałem już całą elektrykę kabelek po kabelku i nic. Dalej to samo. Dodatkowe objawy: przy włączonych światłach brak lewego kierunku, natomiast prawy działa za szybko.Brak świateł długich. Po wyłączeniu świateł kierunki działają normalnie.Z awaryjnymi jest wszystko w porządku. Czy ktoś będzie tak zdolny i poda mi przyczynę.
A cha trabancik oczywiście 12 V (de luxe). Sprawa dość pilna bo bez tego nie mogę jechać na przegląd |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 10:05
|
|
|
witam!!
sprawdź dokładnie połączenia masy w okolicy lamp, najlepiej odkreć te przewody miejsca styku potraktuj papierem ściernym i powinno być ok!
pozDDRo! |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 18:23
|
|
|
| u mnie bylo nieco podobnie, przy wlaczonych swiatlach brak kierunkow a przy wylaczonych kierunki dzialaja, przyczyna, masa przerywacza kierunkowskazow tego obok puszki z bezpiecznikami. naprawa dorazna to poruszac przerywaczem i powinno zaskoczyc, tak bylo u mnie i nie mam czasu tego wyczyscic, ale jak tylko nie dzialaja kierunki to zaraz jak porusze to dzialaja, wiec to napewno jest to. albo prawie napewno, w koncu to trabant :P |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2005-11-01, 18:40
|
|
|
| Przyczyną okazał się kabel masowy reflektora. Dzięki chłopaki !!!! |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2009-07-09, 22:27
|
|
|
| Witam mam mały problem 2 dni temu wysiadły mi kierunkowskazy nie mam pojęcia co się stało może jakieś małe zwarcie bo przerywacz kierunków się sypnoł i kiszka.Po podłaczeniu nowego przerywacza nic nie działa sprawdziłem wszystkie kable od masy,bezpieczniki wszystko jest jak książka pisze.Przerywacz chodzi na pusto nie świeci kontrolka od kierunków i same kierunki.Przerywacz podpięty został zgodnie ze schematem nie mam pojęcia co się dzieje jeśli ktoś miał podobne przygody niech mi doradzi gdzie boli Traba to usunę tę usterkę. |
|
|
|
 |
magik
Gość
|
Wysłany: 2009-07-10, 14:51
|
|
|
| tzn przerywacz działa a kierunki nie ? Jeśli tak to chyba nie powinien pracować w normalnym tempie bo nie ma obciążenia. nie działają wszystkie 4 ? |
|
|
|
 |
Paweł-Yogi
Gość
|
Wysłany: 2009-07-12, 21:07
|
|
|
| Problem rozwiązany dzięki Rubensowi który poświęcił odrobinę czasu i doszedł co jest grane z instalacją.Za co mu dziękuję kierunki odzyskałem teraz walcze tylko z hamulcami tarczowymi w 601 ale to inna historia.Magik przekaznik chodził na pusto bo był uszkodzony po zmianie na nowy i pogrzebaniu w instalacji wszystko jest ok i jest git. |
|
|
|
 |
|
|