|
POMOCY trab 1.1 |
| Autor |
Wiadomość |
HxC
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 14:02
|
|
|
| witam. szukałem szperałem i nie znalazlem konkretnego wyjasnienia jak rozebrac pompe hamulcowa tak zeby wyciagnac ze srodka tloczki i zmienic gumki na nich, a pozniej odpowietrzyc pompe wogole czy pompe sie otpowietrza jakos specjalnie ? czy odrazu odkreca sie kolo i sie odpowietrza układ caly od razu? prosze o odpowiedz konkretna na te 2 pytania bo oszaleje !!! juz 3 tydzien sie mecze z tym :O !!!!!pozdrawiam |
|
|
|
 |
Michał & Ela
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 14:07
|
|
|
| Chyba juz zakladales podobny post czy mi sie wydaje?? Troszeczke cierpliwosci. Ze swojej strony moge powiedziec ze regeneracja pompy na Antoniewskiej kosztuje 50zl. Tam wlasnie robilem |
|
|
|
 |
HxC
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 14:46
|
|
|
| po 1 jestem z rzeszowa. po 2 chce to zrobic sam tylko potrzebuje troche pomocy ;] |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 17:17
|
|
|
Pewnie wywołam kolejna burze, ale po raz kolejny powtarzam HAMULCE TO NIE ZABAWKA!!!
Jeśli nie posiadasz podstawowej wiedzy to lepiej zleć regenerację pompy hamulcowej. Zapros kogos do pomocy jak bedziesz odpowietrzał układ. Nie działaj sam, możesz tylko bardziej zepsuć.
Chętnie udzieliłbym Tobie wskazówek, ale mam obawy że jak coś będzie nie tak to będzie na mnie. Powiem tylko że węgierskie zestawy naprawcze nie zawsze pasuja do pomp DDR-owskich. I jeszcze pytanie - czy pompa jest uszkodzona? po co chcesz ją rozbierać? Czy po rozebraniu bedziesz potrafił stwiedzić co jest uszkodzone i prawidłowo przeprowadzic regenerację.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 17:27
|
|
|
| Jajer ma racje. Żeby naprawić pompę, to trzeba rozgiąc taką blache wydrzeć bebechy, obejrzeć powierzchnie wewnętrzna, itd. Jak nie umiesz to sie nie bierz:) Ja też jestem z rzeszowa, ale na regeneracji pomp, to się zbytnio nie znam :P |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 17:30
|
|
|
| A i jeszcze jedno- podjedz na szrot do rudnej małej. Tam chyba mają polówkową pompe, a jak nie to wsadź od 601 i proste. |
|
|
|
 |
HxC
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 19:22
|
|
|
| dzieki za rady i wskazowki sam sobie pomoglem. rozebralem wymienilem wszystkie gumki i jutro bede sprawdzal czy dziala bo dzisiaj juz czasu nie bylo =] zapowiada sie dobrze ale to sie okaze :P a jeszcze jedno jaki plyn hamulcowy lejecie ??? ???? |
|
|
|
 |
halogen
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 20:12
|
|
|
| dot-4 |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-10-26, 20:19
|
|
|
dot3
A co do wymiany gumek w pompie to ciekawym sposobem (może ktoś jeszcze na to nie wpadł) jest naciąganie ich na tłok pompy po odpowiednio zciętej końcówce z tuby silikonu. Nie przetnie się wtedy na tych kołnierzach ostrych przy naciąganiu. |
|
|
|
 |
Marek Wolak
Gość
|
Wysłany: 2005-10-27, 06:25
|
|
|
| :) Nie lej przypadkiem DOT3. Najlepiej zalej R3 lub ewentualnie DOT4 |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-27, 13:42
|
|
|
| Ale żeby zmienić R3 na DOT, to przydałoby się przepłukać układ denatem (ale szkoda :P) |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-11-10, 17:20
|
|
|
| Mam podobny problem, co prawda z pompą z 601 ale to prawie to samo :P Otóż jak ściągnać gumki z tłoczków i jak je później założyć? Tak normalnie "na chama", czy są jakieś inne metody? |
|
|
|
 |
Kuba Depa
Gość
|
Wysłany: 2005-11-10, 23:17
|
|
|
witam
ja tez jestem z rzeszowa i chcialem wam doradzic goscia ktory sie zna dobrze na trabantach. Ma on zaklad na koncu dwupasmowki na ul Sikorskiego a jesli potrzebujecie jakis czesci to jest jeszcze gosciu na Slocinie, ktory zajmuje sie zlomowaniem przede wszystkim trabantow i wartburgow i ma naprawde duzo roznych czesci i jak sie dobrze z nim pogada to masz wszystko za grosze.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|