Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
<Tuning>Nagerzewnica!!
Autor Wiadomość
Bigos
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 12:12   

Witam jestem w trakcie zakończenia prac nad Swapikiem s\sin\lniczka do trabanta i mam problem z nagrzewnicą , poiprostu musi być usunięta jej plastikowa osłona , przeszkadza pewnemu elementowi , i co z tym fantem zrobić , czy koledzy od większych pojemności zastosowali jakąś inna czy macie jakiegoś patenta na taki problem , zima sie zbliża a ja bez ogrzewania , cienko będe piszczał w takiej sytuacji.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 14:07   

Jak byś przyjechał na Expo, to byś obejrzał, porozmawiał. A tak...

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 16:07   

Radzio wozza miałem rozłożonego na częsci pierwsze jak miałem dotrzeć , PKS za drogi 10PLN !! Nie bujta sie odrobie to expo napewno!! Pozdro czekam dalej na nowatorskie rozwiązania!!

Pylbas
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 16:11   

Gdybym za 10 zł dojechał na jakiś zlot Trabanciarzy to chyba skakał bym z radości...

Markus
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 16:27   

a co wsadziles pod maske pochwal sie ?? :

kogutowsky
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 17:09   

0.8 z tico

Pylbas
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 18:19   

serio z silnik z TICO?

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 19:04   

Tak z Tico, tylko z dwoma blokami cylindrów (V6 1600)i dlatego się przy nagrzewnicy tak ciasno zrobiło. Wiem, że Nike w swoim skonstruował całą nową obudowę nagrzewnicy, Maximus zdaje się też, więc musisz ścigać chłopaków. Ja na identyfikatorze miałem napisane "pasażer". Jakby mnie nikt nie zabrał, to bym pociągiem przyjechał, więc nie pitol chłopaku! Dałeś ciała!

Maliniox
Gość
Wysłany: 2005-10-18, 07:26   

Radzio zrozum , grzebaliśmy 24h i co ja pojechał bym do Kraka a Martini składał traba nie no co ty!! WSadziłem 800cmm z cięższym kołem zamachowym , mniejszym sprzęgłem od TDi , wolnym dyfrem , nie może to zapirać ale ekonomia sie liczy , BUHAHAHA

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-10-19, 15:16   

Hmm nikt nie jest mi w stanie pomóc ?? PLISKA!! Helpmi

picia353
Gość
Wysłany: 2005-10-19, 19:32   

od warba powinna ci wejść , jest dóza ale wydajna , sprubój od polo , pojeździj po złomach poprzymiezaj ....

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-10-20, 08:41   

Muszę mieć maludką , nagrzewniczke albo te starą od polo zmodyfikuje , jakąś kryze zrobie bo narazie nie mam nic a zimsko idzie :D :d , jak ktoś ma jakiś pomysł prosze pisac !!

MAXIMUS
Gość
Wysłany: 2005-10-21, 09:43   

Ja przerobiłem swoja usówając ok 5cm fragment pomiedzy ściana grodziową a mocowaniem woatraka i tyle w moim przypadku wystarczyło, części połączyłem spawając je ze sobą.
Teraz po kolejnej zmananie silnika założyłem oryginał bo sie mieści (starą wyżuciłem).

Moje zdanie jest takie:
Nagrzewnica nie stanowi problemu, można ją zastąpić elektryczną i już. Co jest lepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o utrzymywanie prawidłowej temperatury silnika.

bRq
Gość
Wysłany: 2005-10-21, 18:30   

A skad mozna taka elektryczna wziac ? Allegro? I czy ona nie "zzera" za duzo pradu ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi