|
[601] Fotele seicento - mocowanie |
| Autor |
Wiadomość |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-10-19, 08:32
|
|
|
Witajcie!
Zmieniam fotele na te z seicento - może to żaden wypas, ale napewno bardziej funkcjonalne, bo posiadają boczny uchył, a że wpadły mi za grosze w ręce, więc chce je wykorzystać.
Rozstaw szyn wydaje się być identyczny do mocowań w podłodze w 601. Otwory w szynie też nie problem.
Natomiast nie wiem jak je przykręcić! W 601 szyna "opasa" sanki fotela przez co między rantami szyny jest na tyle miejsca, że mieści się śruba i klucz, którym śrubę przykręcam.
Natomiast w tych seicento szynę "opasają" sanki i tego miejsa NIE MA! Mogę jedynie wsadzić śrubę, ale już jej nie przekręce, bo ośmiokątna główka śruby na to nie pozwoli (o kluczu nie ma mowy).
Jak to obejść? Śruba z okrągłym łbem i krzyżakiem przy użyciu wkrętaka? Any other suggestions or experiences in this case? |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2005-10-19, 09:07
|
|
|
a może imbus????
m8 to zaden problem dostać a można tez użyć orginalnych z foteli z trabiego.
pozDDRo! |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-10-19, 10:25
|
|
|
Te orgianlane właśnie nie da rady wkręcić w szynie z seicento bo główka wypełnia całkowicie szynę i nie ma miejca żeby się przekręciła.
M8? takie oznaczenie wystarczy - wyślę kogoś po takie śruby i nie wiem czy ten parametr wystarczy? |
|
|
|
 |
Sikor
Gość
|
Wysłany: 2005-10-19, 11:35
|
|
|
| Imbus, tak jest w warbie. |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2005-10-19, 12:28
|
|
|
ZBuK!
imbus ma okrągłą główke i w niej sześciokątny otwór. |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-10-20, 09:58
|
|
|
Wiem, wiem - dzięki - chodziło mi o to, że u mnie "orginalnie" w 601 mocowanie foteli było na śruby z ośmiokątnym łbem, stąd problem. A orginalnie były imbusy?
Tak czy owak wskazane imbusy zakupiłem i teraz powinno być miód. Dzięki. A przy okazji posta - czy jakiekolwiek inne fotele a raczej ich szyny i sanki pasują rozstawem do trabantowych mocowań? |
|
|
|
 |
Dawid
Gość
|
Wysłany: 2005-10-20, 22:23
|
|
|
a poco kombinować z trabantowymi mocowaniami?
ja mam fotele od mazdy 323, przykręcone przez podkładki do podłogi.
jest nisko mocno i wygodnie:)) |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-10-21, 16:11
|
|
|
| Widziałem i siedziałem w Krakowie. Bardzo fajne (w ostatnim trabie takie miałem ;). A odpowiadając Zbukowi to właśnie oryginalnie były imbusy i podejrzewam, że o odpowiedniej twardości, a nie jakaś plastelina. |
|
|
|
 |
|
|