Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant w prezencie :) !!
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-10-16, 22:11   

ja jak przerejestrowywalem traba i w umowie bylo 200zl to sie ojciec baby pytal w urzedzie czy do skarbowki nie musi isc to powiedziala ze jezeli cena jest nizsza niz 1000zl w umowie to nie musi, zapytala jeszcze o samochod oraz rok. Jak uslyszala ze to trabant z 85r. to machnela reka i powiedziala ze w ksiazce ma samochody od 92r wzwyz wiec musi wierzyc na slowo. Zadnych przeszkod nie bylo. Pod tym wzgledem polecam urzad w szczecinie :)

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-10-17, 14:58   

Co urząd, to inne obyczaje. Ja żadnych pieczątek nie dostawałem, podań nie pisałem i nikt o nic nie pytał. Sprzedałem traba do Krakowa, no i się zaczęły jaja. Pieczątka koniecznie, ale jej nie będzie, bo w "księdze" to trabi jest 1800 zł wart i podatek trza płacić, PITy wypełniać. Zawsze można wtedy na umowie napisać, że samochód wymaga remontu itd.

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-10-18, 18:07   

dokładnie. mialem to samo, różowa ksiązeczka mao ("za mao pan wpisał do umowy") i trabant wg pani z okenka ze wart wiecej. mozna sie postawic, mozna ich tez smiechem zabic i wymienic im liste usterek. osobiscie uwazam za idiotyzm ze kogos w ogole obchodzi za ile auto se kupilem i jeszcze smie twierdzic ze zaplacilem za malo i nakłada dodatkowo kare w postaci tych 2% za to ze znalazlem tani pojazd

Benek
Gość
Wysłany: 2005-10-18, 19:35   

jak kupowalem swojego Traba to w umowie wpisalem 800 i z ta umowa poszedlem do wydzialu komunikacji pomijajac US i z rejestracja problemow NIE bylo bo kwota nizsza niz 1000 pln a kwoty takie zwolnione sa z opodatkowania( tak jest w Łodzi) PS. gratuluje Dziadka!

Mutos
Gość
Wysłany: 2005-11-07, 21:55   

Hmmm
Jak rejestrowałem rok temu Trampka (Bełchatów) to wysłali mnie do skarbówki po pieczątkę.
Widać to wszystko zależy od miejscowości - gdzieniegdzie US musi zarobić na znaczkach ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi