Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Hamulce tarczowe
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 14:03   

Ciąg dalszy... (a ten frajer, który zablokował ten temat niech się ujawni i wyjaśni mi DLACZEGO DO K U RWY NĘDZY ZABLOKOWAŁ TAMTEGO POSTA????)

Dostałem kilka wycen z różnych miejsc z Krakowa i z okolic i najniższa cena jaką mi podano w PROFESJONALNEJ firmie zajmującej się obróbką skrawaniem matali to 215 PLN netto za sztukę :(
Oczywiście nie poprzestaję na tym i poszukam jeszcze w innych miejscach i po znajomych. Jeśli znajdę dobrą cenę, a ktoś by reflektował na takie adaptery niech da wcześniej znać - pewno im więcej zamówię tym taniej zapłacę. Piszcie na zbuk@interia.pl.

A TY CZŁOWIEKU KTÓRY USUWASZ POSTY - ZANIM TO ZROBISZ MOŻE NAJPIERW PUŚĆ OSTRZEŻENIE DLACZEGO MASZ ZAMIAR TO ZROBIĆ... Co to za zwyczaje wogóle... KOSZMAR.

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 14:30   

No właśnie mój jeden temat też zniknął bez śladu, a nie były to bluzgi, ani spam...

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 16:23   

ZBuk wyślij mi projekt tych adapterków
Picia353@poczta.onet.pl dzięki z góry:)

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 20:19   

Ludzie!

Opamietajcie sie. Moderatorow jest tylko paru, jak widac kazdy z nas nie ma zbyt wiele czasu na "spoleczne" nadzorowanie forum, i jesli juz ktos cos usuwa to nie ze zlosliwosci, tylko dlatego ze po raz setny temat pojawil sie w tym tygodniu, albo leca bluzgi zamiast rozmowy w temacie, albo ktos czyms zaczyna mniej lub bardziej ukrycie handlowac.

ZbuKu kochany - poczytaj sobie ten zablokowany kiedys temat, ja wlasnie go przeczytalem, i pomysl co naprawde z niego wynika poza hamulcami, macqu - przypomnij sobie o czym pisales i zastanow sie czy ktos mogl miec jakis powod.

ZbuKu - daruj sobie krzyki, frajerow i kurwy...

a w temacie:
Najblizszy adres gdzie chlopaki dzialali z dystansami to Wieliczka.

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 20:45   

Z tego co pamiętam, to pisałem o cylinderkach. W sumie mogłem poszukać... ale potrzebowałem szybkiej odpowiedzi, czy musze demontować piastę. Zresztą nieważne... po co się kłócić o byle co

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-10-05, 10:15   

Dobra ludziska!
Zrobiłem te adaptery do 601 żeby zamontować hamulce tarczowe z golfika 1. Wykonał mi je znajomy znajomego w zakładzie w którym wycinają wszystko laserem.
Jest to zrobione bardzo precyzyjnie ponieważ laserem steruje program, do którego wprowadza się wszystkie dane. Zostały one wprowadzone z technicznego rysunku niemieckiego, więc jest szansa, że wszystko będzie idealnie pasować. Na razie jedynie piszę, że to mam - jeżeli zamontuję, wszystko będzie pięknie i cacy - opiszę i dam znać - a chętnych na te adaptery jeśli się uzbiera, to może uda mi się przekonać gościa żeby robił hurtem kilka sztuk jeszcze.
Ale jak mówię, dopóki nie zamontuję i nie wystawię pozytywnej opinii temu wyrobowi nie zabieram się za sprzedaż dalej.
Postaram sie wszystko udokumentować i opisać dokładnie, tak by później służyło potomnym.
A jeśli ktoś bardzo jest chętny i niecierpliwy i sam sobie wszystko umie zrobić to mam na zbyciu dwa piękne krążki z wycietym centralnym otworem - wystarczy tylko wywiercić otwory pod mocowania i delikatnie ściąć jeden bok by dopasować zacisk i można się cieszyć jazdą 601 z hamulcami tarczowymi. Odsprzedam te krążki wraz z dokładnymi rysunkami wykonania dla kogoś kto ma czym wycinać i gwintować (sorka za reklamę), bo już nie będą mi potrzebne.
zbuk@interia.pl

puniek
Gość
Wysłany: 2005-10-05, 17:01   

Czekam z niecierpliwością na nowe wieści. Mam jeshcze tylko pytanie ile orientacyjnie wziąłby ten znajomy znajomego za dwa takie adaptery
a)hurtowo
b)indywidualnie??
pozdrawiam i życzę powodzenia
puniek

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-10-06, 14:48   

Sprawa wygląda następująco:
mogę je mieć na 100% za 200 PLN - czy się uda taniej to nie wiem - ja płaciłem 200 (co i tak uważam za przyzwoitą cenę, po tym jak w jednym miejscu mi policzyli 200 ale za sztukę + VAT)

NIE MNIEJ JEDNAK DOPÓKI TEGO NIE ZAMONTUJĘ TEMAT JEST ZAWIESZONY, OK?

Chyba że ktoś chce za 40 gotowe krążki.
Pozdrawiam i do usłyszki

Spiderman_2005 / Karaś :)
Gość
Wysłany: 2005-10-07, 23:44   

http://www.trabistrona.republika.pl/tun_tarczaham.html

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-10-09, 20:38   

jesli masz jakies rysunki zdjęcia dokładnie zrobione podesłałbys sam jestem ciekaw jak to wygląda i działa z niecierpliwoscia czekam na ciąg dalszy tej operacji montuj to szybciej do traba:)

Maciek
Gość
Wysłany: 2005-10-31, 19:46   

Jak tam testy Zbuk masz już te adaptery. I jakie piasty do tego dobrać bo nie mam pojęcia.

Maciek
Gość
Wysłany: 2005-10-31, 20:13   

A tak apropo ten rys z http://www.ldm-tuning.de/en/artikel-6029.htm jest strasznie przekombinowany dlatego tak dużo u tokarza za to chcą. Już nie pamiętam gdzie ale widziałem na jakiejś niemieckiej stronie taki gotowe do kupienia i były znacznie rostrze od tych na rysunku. Przede wszystkim grubość adaptera jest taka sama na całej powierzchni.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-10-31, 23:54   

Hej,
Żeby podtrzymać wątek:
adaptery wraz z kompeltnymi zwrotnicami (czyli piasty, tarcze, zaciski, klocki) przekazałem Panu Salawie z Wieliczki i on się pod moją nieobecność miesięczną opiekuje trabem i ma zrobić te hamulce (i masę innych pierdół). Także z początkiem grudnia zda kompletną relację + foto co i jak. I jezeli będzie wszystko gites powiem wam co i jak i za ile!
ZBuK

Arek CB SQ5HAW GTI
Gość
Wysłany: 2005-11-02, 22:13   

WITAM
MOZE TO COS WAM POMOZE
TARCZE 601

POZDRAWIAM

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-11-05, 13:48   

hmm, tyle kasy ładować w 601... jest sens ??? przecie to 50% wartości auta...
A jak to będziecie sprzedawać to nigdy Wam się nie zwrócą koszty poniesione na takie modyfikacje...
Lepiej zamienić 601 "na lepszy model" np. polo jeśli już koniecznie w trabantach ktoś chce siedzieć...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi