|
co najlepsze na podwozie? |
| Autor |
Wiadomość |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2005-10-03, 14:20
|
|
|
| mial ktos z Was bialym pokryty spod? :) ciekawi mnie jak to sie rpezentuje na czysto :)) |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-10-03, 14:54
|
|
|
| chłopie a kto Ci to od spodu będzie oglądał? |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-10-03, 15:17
|
|
|
| Widziałem coś takiego w trabie wygląda dziwnie :P |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2005-10-03, 19:26
|
|
|
| A ja mam pytanie przy temacie. ile odpływów jest w podłodze 601?Mam z zdjete wszystkie materialy tapicerskie (siedzenia boczki wykładziny itp.)i strasznie mi Helmut śmierdzi cały czas.Odpływy mialem zaklejone bitexem:/ jeden przebilem od dolu śróbokrętem z reszta byl problem w sumie sa 3?Miedzy blachami(pod podłogą) jest masa oleju i błota i chyba to śmierdzi mozna to wypłukac jak odetkam odpływy? CO radzicie bo juz mi ręce opadaja a smierdoli niesamowicie Pzdr.Yankes |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-10-03, 20:15
|
|
|
O ile mi wiadomo to odpływy powinny być zatkane. A to że masz np wilgotne to razej nic nowego. najczęściej woda dostaje się poprzez nieszczelne uszczelki szyb(szczególnie przód i tył. To normalka.
Jeżeli już pytasz o same odpływy to chyba po 2 pod fotelami i z przodu pod nogami po środku. Jeden jest pod kołem zapasowym ( ten powinien być chyba odetkany). Więcej nie pamiętam |
|
|
|
 |
shardac
Gość
|
Wysłany: 2005-10-04, 18:01
|
|
|
| pal licho, Magiku, spod. wyobraz sobie blotniki :)) |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2005-10-04, 20:27
|
|
|
| tyle tylko ze juz tam jest olej/woda/"błoto" i to smierdoli wiec musze to wypłukac i potem sobie będe zabezpieczał ogolnie samochod stoi na parkingu pod blokiem i czeka do konca zimy na remont, przykryty jest pladneką wiec jak go teraz wypłucze i wysusze to bedzie sobie spokojnie stał i ja tez bede apokojniejszy. Dzieki za rozmieszczenia tych odpływów.Poazdrawiam |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-10-11, 09:28
|
|
|
Czy ktos poradzi gdzie jest w Warszawie jakis porządny sklep motoryzacyjny z barankami pod pędzel?najlepiej okolice Żoliborza
byłem w 4 małych budkach i nic nie mają! co najwyzej bitexy qrde a zima tuz tuż |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-10-11, 17:55
|
|
|
| pojedz do jakiegokolwiek sklepu z lakierami samochodowymi - tam na 100% kupisz baranek. poszukaj w panormie firm lub czyms podobnym |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-10-11, 19:05
|
|
|
no własnie w jakimkolwiek to nie ma!
trzaba jakis super specjalny :P |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2006-02-25, 09:27
|
|
|
A ja mam pytanie odnosnie nadprozy.
Jestem przed wymiana i sie zastanawiam jak to w miare dobrze zakonserwowac przed wspawaniem zeby na troche starczylo?? |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-02-25, 15:42
|
|
|
| Najperw druciak w lape, bo podejrzewam, ze nadproza juz masz rude. Potem ladnie odtluscic i w miejscach gdzie przewidywalnie nie bedzie spawow dajesz minie. Potem jedziesz do sklepu z lakierami i jak nie masz dostepu do pistoletu i kompresora to kupujesz taki specyfik do profili zamknietych i dodatkowo dostajesz/kupujesz rurke, o dl ok 30 cm z koncowka, ktora sika na 4 strony. Zapomnialem jak sie nazywa, ma barwe bursztynu i jest wlasnie do ochrony wewnatrz. Otwierasz zaslepki konstrukcyjne w nadkolach i ile fabryka dala tyle tego ladujesz do srodka. Powinno pomoc. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2006-02-25, 18:28
|
|
|
| nadproza mam nowe prosto z motirexu stare jeszcze w trabie i pytam co zrobic z tymi nowymi :) |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2006-02-26, 22:01
|
|
|
| reafus, jak kupiles nadproza w takim stanie, ze widzisz gola blache bez rdzy to gratuluje !!! Ja kupilem nowe rude. Nie mowiac, ze wegierskie i spasowanie takie ze idz pan w pi..u, jakby mlotkiem klepane. Dlatego o tym druciaku pisze. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2006-02-27, 23:18
|
|
|
| w motirexie robilem wieksze zakupy na kwote 335zl wiec przesylke mialem gratis. (juz drugi raz) nadoproza sa po 30.50zl/szt. Nie wiem jak jest z dopasowaniem bo narazie zbieram pieniazki na wymiane, bo sam tego nie zrobie, wiec nie powiem czy sa jakies problemy. |
|
|
|
 |
|
|