Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
centralny zamek
Autor Wiadomość
Sikor
Gość
Wysłany: 2005-10-02, 13:55   

Voo Doo problem polega na tym że w trabancie i wartburgu przekręceniem kluczyka blokujesz mozliwość wciśnięcia przycisku. W innych samochodach przekrecasz kluczyk, który oruszą cięgno sterujące zapadką w zamku i kluczyk wraca do pozycji wyjściowej. Dlatego można zrobić tak żeby otwierać wszystkie drzwi kluczykiem w włożonym od jednego zamka, ale wtedy niemożliwe będzie otwarcie tego zamka sterującego pilotem. Pozostałe otworzysz. Możesz mi wierzyć zjadłem na kombinacjach z centralką zęby. Ja z syreną sobie poradziłem w inny sposób. Wyjście z alarmu podłączyłem pod przekaźnik klaksonu. Moje autko jest bardziej oryginalne przy zamykaniu i otwieraniu niż te plumkania, gwizdania i klikania innych aut.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-10-02, 15:28   

No ja też sie tym bawiłem i idzie przerobić zamek tak żebyś mógł otwierać z kluczyka tak samo rezerwe... Tylko że dobrze jest sie wtedy zaopatrzyć w rezerwową klamke. Wtedy musisz zrobić dodatkowy rowek w korpusie i też będzie dało sie to otwierać... Jest wiecej roboty jak w tym projekcie z czeskiej strony ale uważam że jest to do zrobienia. Ja osobiście tego nie mam bo poprostu nie chce mieć. Dla 100% pewności jeszcze raz to obejrze ale wydaje mi sie że taka opcja miałaby sens.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-10-02, 15:39   

Hehe Stary już wymyśliłem chcesz to ci to dokładnie wytłumacze. Z tym że na dzieńdobry musisz wiedzieć że będą dwa różne zamki. Bo mam rozumieć że chodzi o to żeby oprócz tego ze sterujesz sobie centralnym z pilota mieć możliwość otwierania obydwu zamków z kluczyka. I też jest na to sposób. Postaram sie to dokładnie opisać dorzuce jakieś zdjęcia i wieczorem to wrzuce na forum pozdro.

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-10-02, 15:51   

Bardzo chętnie, bo ostatnio moja centralka wyzionęła ducha i możeby przy okazji reanimacji coś przerobić.

Voo Doo
Gość
Wysłany: 2005-10-02, 20:48   

Na początek polecam ponowinie zajrzeć na znaną już stronke ponieważ będę sie do niej odnosił. W skrócie sprawa wygląda tak że strona pasażera jest taka sama. Różnica jest w zamku kierowcy bo owszem możemy zrobić sobie wersje ze ślepymi zamkami i wtedy mamy dwa identyczen zamki. Z tym że od strony kierowcy ten zamek ma krótszy trzpień który wchodzi pod naszą obudowe jeżeli przekręcimy kluczykiem. i robimy tak że dorabiamy sobie coś na kształt naszego elementu od strony pasażera z tym że nawiercamy dziurke tylko wielkości otworu do którego wkręca sie gwintowany hak, który popycha mechanizm. I instalujemy to własnie za obudową. Cała reszta jest tak samo. Z tym że owy dinks nie może sie sam ruszać tylko razem z całym bębenkiem który jest wew. I normalnie centralny nam steruje całym bębenkiem a jak chcemy kluczykiem sobie otworzyć to nasz siłownik pod tytułem mmaster też spowoduje ze zmieni sie położenie siłownika po stronie pasażera na otwarte. Tu kolega też pisał że jeżeli zmienimi kluczykiem to siłowniki będa działać na odwrót... Po moich testach na swoim centralnym wiem że nie ma takich możliwości bo jeżeli nawet zmienimy jeden siłownik a drugi pozostanie w tym samym położeniu. To poprostu naciśnięcie pilota powoduje ze któryś z siłowników zmieni pozycje na poprzednią a drugi własnie w niej pozostanie. Jeżeli ktoś chce dostać zdjęcia i widziec jak to u mnie wygląda to piszcie na sgregor@poczta.fm No i czekam na efekty tego kto chciał mieć central na kluczyku. Pozdro

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-10-03, 01:01   

heh no bajerek panowie pomyśle nad tym ale najpierw tłumik musze wymienić i opony na przód kupić...ale dzięki za rady...!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi