Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant Kombi - naprawa blacharska tyłu
Autor Wiadomość
wojteksci
Gość
Wysłany: 2005-09-17, 07:54   

Witam,
zostałem wczoraj najechany w moim Trabancie 1,1 Kombi - do wymiany, klosze lampy, błotnik, zderzak.

Pogięty jest słupek i pas za zderzakiem - i właśnie o ten pas chcę się spytać. Czy się go wymienia czy klepie ?

Zamierzam naprawiać bo Trabant ogólnie w dobrym stanie i ...ogólnie go lubię :-D

Czy ewentualnie używany błotnik tylny powinien pasować czy one są/były w jakiś sposób przycinane na konkretnych egzemplarzach ?

Z góry dziękuje za uwagi.

Pozdrawiam

Wojciech Ściesinski

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-17, 08:22   

Hmm błotniki mają to do siebie, że nie pasują idealnie. Mają mały zapas na regulacje i czasem trzeba przycinać (oczywiście w kombi są inne, niż w limuzynie)
Pas jest metalowy, wiec o ile nie jest strasznie pogięty, to wyklepie

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-17, 10:26   

combi i limuzyna mzja takie same wszystkie poszycia no a z tym pasem tylnym to bedzie problem bo to podwujna blacha , zapytaj jakiegoś blachaza musi oglądnąć .. moze da się naciągnąć

wojteksci
Gość
Wysłany: 2005-09-17, 12:08   

Oki, znalazłem w książce Trabant 1.1 (Feliks Rawski), że boczne elementy szkieletu nadwozia są zespawane z podłogą - kurde a podłoga była 3 miesiące temu konserwowana :-( więc pewnie będą po naprawach wymagane poprawki tegoż.

Tak, obejrzałem na obrazkach szkielet i już wiem co znaczą "podwójne blachy" - mocno walnięty nie jest ... chyba jednak będę naprawiał.

Czy są gdzieś do kupienia nowe błotniki ? Tzn. potrzebuję do ubezpieczalni podać cenę :-D a wstawię pewnie używany ;-) Motirex ich nie oferuje :-(

Pozdrawiam

Wojciech Ściesiński

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 20:22   

W Bydgoszczy jest chyba jeden sklep - chyba wystarczy ze pogadasz z gosciem, zeby podal odpowiednie ceny jak dostanie telefon z ubezpieczalni...

np. ze teraz nie ma poszyc, ale moze sprowadzic, za tyle i tyle ;)

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-09-19, 21:21   

Dokładnie -w żadnym katalogu czy ofertach w posiadaniu firm ubezpieczeniowych nei ma części do Trabanta. W moim przypadku rzeczoznawca bardzo się ucieszył gdy podałem mu numer telefonu do sklepu.

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-09-21, 16:37   

jak cos ja mam nowe tylne pasy :)

marcin k
Gość
Wysłany: 2005-09-21, 16:42   

a moze masz troszke blach do sedana????

GrzegorzB
Gość
Wysłany: 2005-09-21, 19:42   

Hej! do tego jest gielda, do tego tez "ktos" wymyslil wiadomosci prywatne!

W temacie:

2 Godziny temu gosc wladowal sie fordem scorpio w tyl mojego Traba, zniszczyl metalowy zderzak starego typu "okragly"

bardzo mnie przepraszal za spowodowanie zderzenia i zaproponowal dwie mozliwosci - co wybrac????

- dac szkode do ubezpieczenia
- on zalatwi naprawe i lakierowanie zderzaka (gosc pracuje w autoryzowanym serwisie forda, na czas naprawy auto zastepcze...)

hmmm...

mefisto666
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 09:08   

heh szkoda auta ale bierz auto zastpcze :) i niech ci robi po co facet ma tracic znizki :) jak juz sie dogadaliscie to i z tym wszystkim sie dogadacje

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi