Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
opony??
Autor Wiadomość
Luker
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 10:30   

Co do opon. Standard w trabie to 145/80 ja zalozylem 155/65 jak w cc i jest pieknie. Do tego kayaby i 1,5 zwoja mniej na sprezynkach i ostatnio w ciagu 3 tygodni 6 tys trabem zrobilem. powiem tylko jedno BEZ PRZESADY !!! Zadne walce, zadne mega obnizanie i utwardzanie, wszystko w granicach zdrowego rozsadku. Powiem jeszcze, ze te delikatne poprawki fabryki daly wieeeeeeeele wiecej przyczepnosci po rownej drodze, a tylko troszke stracil na komforcie. Jest bezpieczniej i az milo sie pokonuje luki i zakretasy. :D . A co do samej oponki : 155/65 R13 nalewajka oczywiscie letnia, nowa i jakies 80 pln za sztuke osadzona na aluskach borbet A 13x5,5 pieknie wyglada...

Piter_yo
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 14:20   

standardowo jest w 601 roztaw 4x160, wystarczy wytoczyc pierscienie dystansujace zmieniajace na roztaw 4x100(standard zachodni, czyli ople, VW, Bmw itp) lub 4x98 (trab polo i glownie wloskie) lub 4x114,3 (wiekszosc azjatow)lubb jakies orginalniejsze np na trzy sroby czy tez na piec, ja przerobilem na 4x100 i mam felasie 5,5J/13" ET18 i z tylu wystaja mi po 5 cm na strone, jestem w trakcie poszerzania traba, a z przodu eleganco sie mieszcza, bo dla bardziej wymagajacych to powiem ze roztaw kol przednich a tylnich sie roznia o 5 cm :D a dokladniej chyba o 49mm i dlatego z przodu nie wystaja, ale tez dla tego ze zamontowalem wezsze dystanse niz z tylu

vader
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 18:54   

175/65/R14 :) hamowanie super ale mysle ze to dzieki tarczom z przodu :)

stona
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 19:55   

juz nie jest taki wysoki. po prostu byl podniesiony i opuszczony na podnosniku, i jak wiadomo nie ulozylo sie zawieszenie ;). jest troszke nizszy

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-09-13, 20:38   

a wiecie gdzie można sobie tak poszerzyc felgi do 601 żeby nie wystawało bez przeróbek...a i mysle tutaj o poszerzaniu prawdziwym a nie wspawaniu tarczy na drugą strone bo to niebezpieczne...

Pozdrawiam
!!!!

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-13, 22:16   

Trabi z odwroconymi felgami wyglada cudnie, ale po primo sie nie miesci a po secudo zwieksza sie napreżenie przedniego zawieszenia, i sruby nie trzymaja sie tak powinny.
Poszerzanie felg hmm... ładnie wyglada, ale zwiekszymy mase nieresorowaną. Dlatego najlepiej założyć aluski

stona
Gość
Wysłany: 2005-09-18, 10:29   

Poszerzanie felg hmm... ładnie wyglada, ale zwiekszymy mase nieresorowaną. Dlatego najlepiej założyć aluski

taaa. akurat ciezar "zwyklych alusków" jest podobny co stalowych. lekkie felgi sa ze stopow magnezowych, ale jedna kosztuje tyle co z dwa/trzy trabanty ;)

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-18, 16:13   

Hmm czy ja powiedziałem o jakie aluski mi chodzi? Pozatym te z tańszych równiez mogą być lżejsze, jeśli nie są zbyt rozbudowane. Zresztą o czym tu mówimy przy takich prędkościach :)
Pozatym przy dzisiejszych cenach benzyny jak zatankuje do pełna to takie aluski bede mógł nabyć za jednego trabanta:P

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-18, 16:13   

Hmm czy ja powiedziałem o jakie aluski mi chodzi? Pozatym te z tańszych równiez mogą być lżejsze, jeśli nie są zbyt rozbudowane. Zresztą o czym tu mówimy przy takich prędkościach :)
Pozatym przy dzisiejszych cenach benzyny jak zatankuje do pełna to takie aluski bede mógł nabyć za jednego trabanta:P he he

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi