Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Trabant 1.1 Pytanie O Silnik !
Autor Wiadomość
HxC
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 17:07   

Witam Mam pytanie chce kupic traba ale jest jeden problem koles od ktorego chce kupic sam do konca nie wie co jest grane. mowi ze ktos silnik zle zlozyl i dlatego silnik chodzi jak disel :O i mowi ze trzeba sciagnac glowice i zlozyc od nowa. trabant ma gaz moze to wina tego , nie wiem nie znam sie na tym . prosze o rady i sugestie i czy ciezko bedzie to zrobic samemu bez pomocy doswiadczonego mechanika. Z Gory Thx za pomoc POZDRAWIAM HxC

dominior
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 17:38   

a co konkretnie masz na mysli jak disel

batman
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 17:45   

czy silnik był chodzony po remoncie ,jezeli tak to takie objawy daje wydmuchana uszczelka pod głowico,wydaje dżwięki jak dizel.

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 17:53   

u mnie chodzi jak diesel jak ma mało oleju.Kwestia ciśnienia.

HxC
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 19:41   

no mozliwe ze ma malo oleju bo leje z tego co mi sie udalo zobaczyc ... wiec moze to ta uszczelka rzeczywiscie . dlugo schodzi z wymiana takiej uszczelki ?

stona
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 19:46   

zalezy. moze sie okazac ze to wcale nie usczelka. najpierw trzeba zobaczyc czy dobrze rozrzad jest ustawiony, zaplon. a jak sie leje z uszczelki to trzeba zdjac glowice, splanowac ja, sprawdzic plaskosc bloku (moze tez krzywy), zalozyc druga uszczelke. jak bezdiesz sam robil to sie w 200 zl wyrobisz. (zalezy co dojdzie)

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 19:17   

Tez czasem moje polo chodzi jak diesel. Zwlaszcza rano jak byla zima lub tak czasem jak chce. Teraz uwaga- OLEJU NIE BIERZE WOGOLE!! NIC NIE DOLEWAM NIC NIE WYCIEKA. JAK WLALEM W KWIETNIU SHELLa TAK MAM CALY CZAS TEN SAM POZIOM. Moze wiec klekotanie wcale nie oznacza uszczelki pod glowica:)

Luker
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 21:09   

Klekotanie moze byc od zaworow, wypalone gniazda, lub same zawory. Normalka przy samochodzikach, ktore maja lekko 14 wiosen. Naprawa ? Tylko mechanik, chyba ze znasz sie na rzeczy. Jak klekotanie ustaje po chwili znaczy sie ze raczej nic nie dolega, tylko olej wolno do klawiszy dochodzi i poki cisnienia nie ma to gra na zaworach.

Marcin & Marta
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 21:32   

Mój Trabek czasem też klepie zaworkami i nie wiem od czego to zależy.Czasem przez kilka tysięcy km nie stuka a czasem przez kilka dni klepie.
Widać z tego ten typ tak ma.Dodam ,że oleju nie ubywa między wymianami.

macq
Gość
Wysłany: 2005-09-14, 21:42   

Popychacze zaworów proszą o wymiane...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi