Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Chromy a złodzieje
Autor Wiadomość
Marcin/Niutek
Gość
Wysłany: 2005-08-30, 22:25   

Ja zmieniłem srubki na torxy ale jak maja ukrasc to ci nawet brzeszczotem kawałek samochodu odetnie. Znajomy miał fajne lusterko i nie mozna było go zdjąc w nijaki sposób to gumóka wycieli :).

BaseBall
Gość
Wysłany: 2005-09-01, 04:17   

Jak tak sobie czytam wasze rady...a dzisiaj sobie zamontowalem...białe kloszze z tyłui wpadłem na taki pomysł...wiadome jest że tylny klosz montowany jest na śrubkach krzyżakowych...a może by wsadzić TORXA o tym samym rozmiarze...
Przeciez bandzior łazi zazwyczaj ze zwykłym śrubolem lub krzyżakiem no ewentualnie ma imbusy...ale torxa chyba miec nie będzie...w każdym razie jutro lece do sklepu i pytam o taką samą rozmiarówke torxa...a Co do parkingu to uważam ze:
po 1 szkoda kasy...lepiej wlać..
po 2 nie zawsze jest w pelni chroniony jak kolega mówił buty na masce etc...
po 3 ja sobie zalatwilem na takim wjeździe postój gdzie na noc jest zamykana brama jest all obmurowane..i totalnie za free oczywiscie raz na miecha dostaną 0.5 kg kawy :-)
hihi popytajcie znajomych którzy niedalego miekszają w jakis domkach jednorodzinnych lub w jakiś placówkach firmach, które są ogrodzone i mają ochraniarza...i dogadajcie sie z nimi :-)

mam nadzieje że coś doradziłem ;-P

Pozdro :D

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 20:54   

Witam podstawowe pytanie kto kradnie obrysówki reflektorów klosze kierunków od traba?do rzadnego samochodu innej marki to nie pasuje.Morał z tego taki że ktoś kto ma tak samo traba prubuje sobie uzupełnic braki jest to dość brutalne ale chyba prawdziwe takich ludzi trzeba kasowac za coś takiego.Całe szczęście że moje chromowane limka są na swoim miejscu czasem przydaje się garaż zreszto w moim miescie trabantów z chromowanymi oczkami nie ma oprócz mojego więc popytu chyba na ten towar nie będzie mam nadzieję.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 21:00   

No niby masz rację, ale czasem złodziej ukradnie tylko dlatego, bo się ładnie świeci...

Paweł-Yogi
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 21:08   

ZbuK masz rację złodzieje są jak sroki co się zaświeci to zaraz się klei w łapki.Tylko co robia z tymi fantami co wymontują bo jakoś nie chce mi się wieżyć że to gdzies sprzedają trabant to samochód raczej mało chodliwy w dzisiejszych czasach.I niewielu entuziastów tego samochodu jest zatem gdzie podziewają się fanty bo nikt raczej dla samego sportu tego nie kradnie?Chyba że swoje obrysówki albo klosze z kierunków własnie na allegro licytujesz zatem trzeba sprawdzac skąd kolesie są co taki towar sprzedają

SŁAWNY
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 12:15   

witam
no niestety nic się nie da zrobić z tym fantem parking?? okey ale to na noc chodz znam przypadki kiedy właściciel stawiał wieczorem samochów a rano go nie było a jeśli chodzi o wypady na miasto albo coś w tym stylu to nic Ci nie da bo czy to trabek czy mercedes jak złodziejowi się coś spodoba to i tak to za>>bie a jak nie to poniszczy i tyle pozdro 601

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 15:50   

Zbuku. Ja widziałem na ostro tuningowanym lanosie taką naklejkę na szybie: Jeżeli twoje życie jest ci równie drogie jak mi ten samochód, to się odp%#@&* Nie wiem czy to pomaga. Ewentualnie to, co sugerował kiedyś Qbs. Jak ktokolwiek dotknie, to trabi wybucha :)

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 18:26   

Reasumując - trab ma wyglądać jak otoczenie - nijak i szarawo aby nikt go nie zauważył wśród kałuż i płyt chodnikowych :(

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 19:03   

Tylko wtedy ktoś go może nie zauważyć, no i masz! Ślady butów na masce gotowe. Uszy do góry! Nie można tak pesymistycznie myśleć! A jeżeli los traba nie daje Ci spać, to wydaje mi się, że parking strzeżony jest najrozsądniejszym rozwiązaniem. Mam nadzieję, że na Expo zobaczymy piękny, chromowany Zbukowóz :) PzDDR.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-22, 22:58   

Na TrabiEXPO ale za rok... teraz może podstawowe konserwacje typu spawanie, odświeżenie komory silnika, może układ hamulcowy, polerki, jakieś zaczątki wnętrza - ale prawdziwy total na wiosnę - lakier z palety mini morrisa, tapicerka skórzana, chromowe dodatki, alusy, oponki... echh ale sie rozmażyłem.
Dzięki za dobre rady i za dobre słowo. Pozdrawiam serdecznie!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi