Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Uszczelnienie maski + kolor na bębny
Autor Wiadomość
ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-09, 23:30   

Heja banana...
Potwornie wkurza mnie to, że za każdym razem jak otworzę maskę mam masę liści i innego badziewia nagromadzonego w zakamarkach. Którędy one wpadają? Część od dołu i z tym nic nie zrobie, ale część z góry. I teraz pytanie:
JAK USZCZELNIĆ POKRYWĘ MASKI by zminimalizować do zera wpadanie liści i innego syfu?

Druga kwestia:
CZYM MALOWAĆ BĘBNY HAMULCOWE? Znalazłem MOTIP do zacisków, ale zaciski nie grzeją się chyba jak bębny, wytrzyma to? A po za tym było na MOTIPie napisane NAJPIERW ZAGRUNTOWAĆ... ale czym?? przecież zwykły grunt zaraz się złuszczy albo co pod wpływem temepratury? CZYM i JAK TRWALE pomalować bębny?

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 06:13   

Czesc nei wiem co to jest Motip ale ja pomalowałem pokrywe zaowrów taka farba w spreju do bebnow i zaciskow i trzyma sie elegancko juz poltora roku,koledze malowalem w clio bebny z tylu i zaciski z prxzodu i nic sie nie dzieje ,.Wczesniej oczyściłem szczotka wytarłem papierkiem sciernym odtłuscilem i pomalowałem nawet po zimie nic sie nie dzieje.Koszt farby to 25 zl w sklepie tuningowym.pozdrawia,m

picia353
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 19:16   

witam nie uszczelnija maski bo ciepłe powietrze niebedzie miało gdzie ucikać w lecie a w zimie bedziesz miał problemy z odmrozeniem szyby podczas jazdy z zewnątrz:)

Moja rada nie stawiaj autka pod drzewem na jesień :P

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 20:51   

No najprosciej bedzie pokombinowac z jakas siatka elastyczna taka co to przez nia lisc nie przeleci a powietrze owszem. Najlepiej jakas drobniutka. Swoja droga tez mnie to irytuje, te wstretne liscie,a zima tona sniegu jak wiatr zawieje. Ale te zime trabi chyba spedzi w garazu :-p

ozdrawiam =]

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 21:04   

Ja chyba jednak spróbuję zakupić jakieś uszczeleczki - np takie do okien o profilu D i spróbuję uszczelnić maskę - w zimie szybka mi się rozmrozi, bo jak już zmontuję nadmuch mojego pomysłu to szron para i mróz mi nie straszny :)
a do najbliższych drzew mam kilometr a i tak liści w pierony, a o śniegu mi nawet nie przypominajcie!!
Pewno jest fakt, że się będzie mocniej grzał w lecie, ale w lecie jeżdżę bez kocyka, więc może da rade... zobaczymy za rok - teraz jesień-zima
Pytanie do Piotra Cz.
Możesz podać nazwę tej farby - jeśli sprawdzona, to po co mam eksperymentować z inną?

Ra-v
Gość
Wysłany: 2005-09-10, 22:47   

Witam.
U mnie śnieg w zimie jest zawsze pod maską ale problem liści nie istnieje - pierwszy raz słyszę. Odnośnie farb to powiedz na jaki kolor chciałbyś pomalować te bębny to mogę coś zaproponować. Bo mam sklep z lakierami i do bębnów też są różne - lepsze, gorsze, tańsze i droższe i z podkładem i bez.
Pozddrawiam.

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 11:46   

Ra-v!
Świetnie sie składa :)
Potrzebuję czerwoną farbę do bębnów (ale pomaluję nimi też zaciski).
Ponadto chcę kupić lakier na trabanta - wiem jaki kolor: paleta MiniMorris taka piękna klasyczna czerwień metalik.
Proszę doradź mi ile potrzeba mi farby do 601 sedan (wnętrze, maska, zewnątrz), jaką kupić, za ile, ILE, i jakie do niej dodatki będą niezbędne - podkład? rozpuszczalnik? baza? utwardzacz? itd.
Mam wycenę na bazie PPG - ponoć dobry lakier i cena wydaje się byc atrakcyjna. Co doardzisz i co ew. polecisz (i sprzedasz?)
Pisz na zbuk@interia.pl
DZIENX

Sikor
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 12:24   

(ale pomaluję nimi też zaciski)

Masz tarcze w swoim trabie?!

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-09-11, 15:17   

Jeszcze nie... :))))))))))

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi