|
[601] kapitalka?????!!?? |
| Autor |
Wiadomość |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 10:40
|
|
|
witam mam duuuuży problem a że jestem laikiem w kwestiach technicznych prosze o pomoc...sprawa wygląda tak mój trabi jest u jakiegoś "znajomego" mechanika już kilka ładnych miechów na początku była kwestia tylko zrobienia hamulców potem niby pompa paliwa a teraz najlepsze podobno pękł mi cylinder i leje sie z niego wacha... facet w sklepie w wawie powiedział że w takim razie koniecznie musze kupić 2 cylindry z tłokami za 250 zł i do tego za bagatelka 500 zyla wał korbowy!!!!!!!!!
czy to możliwe że bede musiał włożyć 1000 zł w autko warte 1950? jak tak to wypieprzam audio chromowane gadżety plastiki ładnie są pomalowane wiec sprzedaje a reszte na żyletki bo już nie mam siły....(nie no nie bedzie chyba tak źle:)
prosze o wszelkie porady co robić ?? jak tu żyć??:(((((((((
pzdr. |
|
|
|
 |
vader
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 11:00
|
|
|
1000 za wal i tloki??? ja za traba dalem 500:) poszukaj uzywanych duzo taniej Cie wyjdzie a nie ma problemu znalezc w dobrym stanie. popytaj sasiadow ktorzy kiedys mieli trabanty, wielu z nich do dzis ma gdzies w piwnicach pochowane czesci.
powodzenia |
|
|
|
 |
Marcin/Niutek
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 11:28
|
|
|
| To powiedz temu kolesiowi zeby sam sobie te cylindry kupił Znajdz jakis uzywany w dobrym stanie jak chcesz to moge ci załatwic i oczywiscie pierscienie bo idealnie nie spasujesz lub jeden tłok na drugi szlif i bedzie gitara Wału nie potrzeba kupować. |
|
|
|
 |
myszy
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 11:36
|
|
|
| Pompa paliwa w 601 ??? |
|
|
|
 |
Mariusz W
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 12:33
|
|
|
| JA W MAJU WYMIENIALEM WAL TO KOSZTOWAL 250ZL PO REGENERACJI BO NOWY TO KOSZTUJE 700ZL ALE ZRROBILEM PONAD 4500 KM I NIC SIE NIE DZIEJE MAM TEZ NUMER TEL DO GOSCIA CO MA NOWKI NOMINALY CYLINDRY 0438239312 |
|
|
|
 |
ba
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 12:42
|
|
|
Pompa paliwa w 601 ???
grawitacja miejscowo sie rozregulowala :D |
|
|
|
 |
Magik
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 13:43
|
|
|
| Jeżeli szukasz dobrego fachury od trabanta to się polecam. Bez chwalenia oczywiście. Ja wszystko robię sam. Remonty również. Ostatnio robiłem w swoim. Więc dla mnie to jak układanie klocków lego. Jeżeli nie chcesz przepłacać to zapraszam. Remont mogę zrobić również u Ciebie. Bo warsztat do tego nie potrzebny. A jeżeli koleś Ci wciska że pompa paliwa to od razu widać że kombinuje. Tel 607960624. Tomek |
|
|
|
 |
picia353
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 18:49
|
|
|
Właśnie weź tego mechanika i mu podziękuj:)
Chyba jest ktoś w wawie kto ci pomoze , a za 1000 zeta to mozna w polówce silniczek wyremontować a nie w 601 porazka |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-09-09, 20:18
|
|
|
| Ej ludzie 1000zł to nieporozumienie.... ja za 120 zł kupiłem kompletny silnik z gaznikiem, alternatorem, rozrusznikiem, tlumikiem, skrzynia, połosiami, itd... Można kupic dawce bez papierow, wydrzec silnik, a reszte sprzedac na czesci. Prawdopodobnie wyjdziesz na plus:) |
|
|
|
 |
Kiko(fastermaster)
Gość
|
Wysłany: 2005-09-11, 15:30
|
|
|
dzięki już wiem że wału niue bede ruszał tylko teraz kwestia co konkretnie zrobić
jeden cylinder + tłok wymienić czy dwa? co mam powiedzieć temu gościowi..?? |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-09-11, 19:56
|
|
|
| Popatrz na tloki jaki maja wymiar staraj sie dobrac taki sam cylinder wymien pierscienie, uszczelki i jazda, no chyba ze cylindry juz nie teges... |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2005-09-11, 20:18
|
|
|
Witam
Pozwole sobie podczepic się pod temat. Mam mały problem z tłumikiem(cały układ spalin) tzn. kupilem samochod z nowym tłumikiem ale odłaczonym od kolektora po probach zmontowania tych czesci stwierdzam ze wejscie kolektora jest zawąskie/rura zagruba i czy mozliwe ze do 601 ktos wsadzil tlumik od 1.1 i to jest przyczyna problemu czy moze chodzi o cos innego. Z góry dziekuje za pomoc Yankes |
|
|
|
 |
macq
Gość
|
Wysłany: 2005-09-11, 21:47
|
|
|
1.Chodzi o pierwszy tłumik dobrze mysle?
2.W kolektor nie wchodzi rura od tłumika,tylko jest takie zakonczenie, ktore po skreceniu uszczelnia połączenie.
3. Jeśli to tył(nie sadze), to nie wiem :P |
|
|
|
 |
Yankes
Gość
|
Wysłany: 2005-09-12, 09:52
|
|
|
| Cały układ wydechowy jest nowy sprobojez tym kielichem- jak go najpierw gdzies znajde(nie ma ktos wolnego?jak nie znajde to bysmy sie dogadali) |
|
|
|
 |
myszy
Gość
|
Wysłany: 2005-09-12, 11:48
|
|
|
| Połączenie przedniego tłumika z kolektorem wygląda mniej więcej tak. |