|
1.1 gasnie odrazu po zapaleniu |
| Autor |
Wiadomość |
PawełN
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 19:06
|
|
|
| gaśnie odrazu po zapaleniu na bęzynie, na gazie zapala, coś się zatkało w układzie paliwowym czy co? (bęzyna jest w filtrze paliwa, przynajmniej byla przed zapaleniem na gazie) Dziękuję za dobre łopatologiczne rady rady |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 19:18
|
|
|
| a jak jest ciepły to też tak gaśnie ? |
|
|
|
 |
PawełN
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 20:10
|
|
|
| tak, wracalem z Lomianek przełączylem na bęzynke a tu gasnie, zapalam, gaz dodechy gasnie, wepchnąłem na podwórko i stoi. |
|
|
|
 |
Kaszub.Gdynia
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 20:41
|
|
|
kup spray do czyszczenia gaznika, zdejmij dolot powietrza, a dalej wg instrukcji na sprayu, tylko razy dwa. U mnie pomoglo, mialem identyczne objawy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 20:51
|
|
|
| tez bym obstawial gaznik |
|
|
|
 |
PawełN
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 21:01
|
|
|
| dzięki, jeszcze postaram się dorwać znajomego mechaniora zobacze co on powie i zabiore sie do roboty jak znajdę czas eh, może ktoś jeszcze się wypowie? |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 21:36
|
|
|
Hej!
U mnie też tak było ale po wymianie pompy paliwa było już dobrze. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-08-14, 11:22
|
|
|
Jak gasnie od razu po zapaleniu moze byc syf w gazniku, czyszczenie 3 metodami (przemiennie i lacznie): rozebrac gaznik, przedmuchac lub uzyc preparatu w spray-u. Inna sprawa to zle wyregulowane automatyczne ssanie w gazniku. Jak ktos raz namiesza i pogrzebie pol roku bedziesz dochodzil jak ustawic poprawnie.
Ja powiem tak. U mnie gaznik byl mega zapchany, lewe powietrze itd. Rozkrecilem gaznik, wyczyscilem sprayem, a na samym koncu przedmuchalem strzykawka i cewnikiem calosc i chodzi. Teraz tylko regulacja.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|