|
[Trabi 1.1] Pompa hamulcowa |
| Autor |
Wiadomość |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-08-04, 20:14
|
|
|
Gdzie kupiłeś te gumki reperacyjne bo ja szukam i znaleźć nie mogę... Wszędzie się pokończyły ???
A może zrobimy tak...
Ja mam orginalne nówki tłoczki z gumkami do naprawy pompy w 601 a Ty masz gumki do polo 1,1... może się wymienimy ???
A ja mam jeszcze takiego mechanika w wieku 60-ciu paru lat, który dzień w dzień robi przy samochodach, a trabanta miał chyba ze 25 lat i zna go doskonale...
Jak byś mi tą Twoją pompę przysłał, to ja bym ją u niego doprowadził do ładu, w zamian za te gumeczki...
Co Ty na to ???
Bo mam jeszcze chyba ze 2 pompy hamulcowe od 601 to też bym Ci mógł dać w prezencie bo mi są niepotrzebne...
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-08-05, 21:54
|
|
|
Nie ma sprawy. Zestaw 5 gumek (4+1) produkcji wegierskiej, trabant 1.1 - cena 15,50 w Poznaniu. Moja pompa po przeczyszczeniu dziala swietnie. Tylko cylinderek z tylu cos nawala. A jak chcesz te gumki mozemy zrobic tak, ze sie jakos dogadamy.
gg: 2443950
tlen/mail: luker_mustang@(o2.pl,tlen.pl,go2.pl,wp.pl,poczta.onet.pl)
Pozdrawiam... |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-08-06, 21:14
|
|
|
| Nie mają w Motirexie?? Jak chcesz Wartborgini to ja mam gumki kupione rok temu i nie użyte. Chcesz to Ci je dam, bo są mi zbędne (mam serwo). |
|
|
|
 |
wartborgini
Gość
|
Wysłany: 2005-08-08, 19:53
|
|
|
RADZIECKII - w motirexie są ale tylko w cenniku poluję już od kilku miesięcy i nie ma... ;-(
Jak byś był tak miły i mi je wysłał to był bym dźwięczny
Napisz mi na wartborgini@buziaczek.pl to podam Ci adres do wysyłki i podaj nr konta to pokryję koszty przesyłki cobyś stratny nie był... Albo jak będziesz coś potrzebował to może akurat u mnie leży
pozdrawiam |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 11:57
|
|
|
Odpowietrzyć poprawnie i z efektami polowke nie jest łatwo.Zestawów naprawczych pompy nie polecam.Wymienienie gumek nic nie da jeśli w środku pompy beda nawet małe wżery.Dalej będzie przepuszczało.Jeśli nie oryginał to lepiej kupić pompę z serwem od golfa 2 (tak ma od niedawna Józek)-koszt 50 zł za idealny stan (może on ma dar do targowania ).Taka pompa jest mniejsza od cienkasowej i nie jest tak blisko chłodnicy.DDR!Acha,no i oczywiście trzeba podciśnienie z kolektora doprowadzić lub wymienić kolektor.DDR!!! |
|
|
|
 |
radzieckii
Gość
|
Wysłany: 2005-08-11, 18:08
|
|
|
| O odpowietrzaniu 1,1 to ja coś już wiem :). W 10 godzin 400 kilometrów trasy zrobiłem bez hebli, hamując ręcznym. Po wymianie na dwie inne z wżerami właśnie, okazało się, że nie odpowietrzyłem pompy, która na nowych gumkach działa do tej pory. Ale tak nie poznałbym Bigosa& CO. |
|
|
|
 |
|
|