Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Stozek
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-05-30, 09:11   

no i założyłem stożek i działa doskonale na LPG !!! Nawet nic nie musiałem regulować hehe.
Moc jest jak najbardziej, jeśli większe to minimalnie, ale napewno nie jest słabszy.
Silnik chodzi ciszej na wolnych obrotach i bardziej stabilnie. Czuć że jest dobrze dotleniony. Przy 120km/h puściłem na luz i nic nie gaśnie...
Oczywiści to jest kwestia poprawnego zamontowania. A jako elementy łączące dałem śliczną rurę z czarnego PCV, którą pospawałem palnikiem - świetnie się klei.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-10, 21:49   

Witam, zastanawiam się nad kupnem filtra stożkowego do trabika:) Znalazłem 3 filtry pasujące w miejsce oryginalnego filtra( mieszczą się w obudowie filtra), co sądzicie abym włożył filtr stożkowy w miejsce oryginalnego filtra powietrza?? Znacie może jakieś sklepy internetowe z takimi stożkami i olejkami do smarowania stożków?? bo czytałem ze przed uzyciem i po każdym myciu trzeba taki filtr posmarować jakimś olejkiem?? Z góry dzięki za odp.

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-08-11, 00:05   

Kargul jak robić storzek to nie w orginalnej obudowie tylko doprowadzić jakiś dolot zimnego powietrza itd. jak masz 601 to niedługo ja będę experymentował ze storzkami to ci jak coś dam fotki myślę zamontować od prawej strony gdzies i w grilu wyciąć dziurkę żeby dobry dolot zimnego był i oczywiście odizolowac od komory silnika

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-11, 10:13   

Ja też sie zastanawiałem nad dziurą w atrapie:) Zobacze jak się będzie zachowywał stożek w oryginalnej obudowie:) A znasz może jakiś sklep z olejkami do stożków, bo ten co zamówiłem to nie posiada w zestawie olejków:( to ten-http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=60300820
Pozdro

macq
Gość
Wysłany: 2005-08-11, 14:05   

Kargul- wielki bład robisz montujac go w fabrycznej obudowie dolot musi być skrócony

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-11, 21:12   

Aha, jak coś to go skruce, ale chyba nic mi się nie stanie z silnikiem itp. jak włoże go do fabryczne obudowy??

macq
Gość
Wysłany: 2005-08-12, 08:17   

Nic sie nie stanie ale to jak z deszczu pod rynne dolot musi być skrócony i trzeba zrobić tak, żeby brał zimne powietrze

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-08-12, 11:38   

Ja mam gdzieś skony jakiejs gazetki o dolotach i nie trzeba koniecznie skracać! to zależy w jakim przedziale obrotów chce się mnieć maxymalny momet obrotowy :) jak znajdę te skany to wrzucę na server i się podzielę linkami :)

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-08-12, 11:38   

Ja mam gdzieś skany jakiejs gazetki o dolotach i nie trzeba koniecznie skracać! to zależy w jakim przedziale obrotów chce się mnieć maxymalny momet obrotowy :) jak znajdę te skany to wrzucę na server i się podzielę linkami :)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-14, 21:03   

Witram, pytałem się pana lecha Węglarskiego o stożek do trabanta 601 i dostałem taką odpowiedź:
W miejsce filtra mozna zamnotować
stozek, gumowa rura zostaje potem idzie łącznik 100 mm i stozek
jest to czyba optymalna długość dolotu do mojego wydechu.

Stożek będę miał w piątek, a wydech chyba zamówie jutro:) Pozdro

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-14, 21:09   

Chciałbym się jeszcze zapytać jakimi środkami czyścicie swoje stożki?? jakim olejkiem je smarujecie po myciu?? zna ktoś jakiś sklep internetowy z tymi środkami?, bo w wieluniu nie moge tego znaleźć:( Z góry dzięki za odp.

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-08-16, 09:39   

w kazdym sklepie motoryzacyjnym i allegro i całym internecie jest tego pełno...jakbys nie wiedział :P

bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-17, 19:39   

na allegro jest pelno tych srodkow do czyszczenia i smarowania...

a co do "skracania" dolotu to jest tak jak napisal Pawel Morawski/ halogen

nie trzeba koniecznie skracać! to zależy w jakim przedziale obrotów chce się mnieć maxymalny momet obrotowy :)

U mnie stozek jezdzi juz ponad miesiac. Przyrostu mocy nie odczulem..a i tak jedynym wiarygodnym zrodlem jest hamownia..

bRq
Gość
Wysłany: 2005-08-17, 19:40   

im krotszy dolot tym "nizej" jest moment obrotowy...
jak jest dlugi to moment jest najwyzszy na wysokich obrotach...

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-23, 18:09   

Witam, zamontowałem stożek na ruże od powietrza i wywaliłem oryginalną obudowe filtra powietrza, jak będę miał więcej czasu to coś pokombinuje, planuje zrobić dziure w atrapie i doprowadzić do niej stożek:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi