Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601]Tłumik przelotowy i inne- jak?
Autor Wiadomość
bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 12:22   

Po co kombinować?
zdajcie sie na fachowy gotowy układ
http://users.nethit.pl/fo...gsport/3089800/

kilku trabanciarzy jeździ juz na tym...poszukaj na forum

Mutos
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 14:35   

Kombinowanie i dłubanie to chyba zboczenie zawodowe. Zresztą wykombinowanie czegoś ciekawego we własnym zakresie jest na pewno tańsze niż zamówienie wyspecjalizowanego układu wydechowego ;)

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-08-03, 18:02   

moze i wyjdzie taniej..pod warunkiem ze masz znajomy warsztat...ale spróbuj obliczyc układ optymalnie aby dawał mocy a nie zabierał he!
potem to pospawac z odpowiednich materiałów i jeszcze estetycznie
zreszta ten wydech nie jest az taki drogi kosztuje tyle co markowy tłumik

Mutos
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 12:15   

No wysłałem tam maila - zobaczymy co i czy odpiszą ;)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 15:37   

Dzisiaj w sklepie z częściami do traba pyhtałem o układ wydechowy z wartburga. i facet mi odpowiedział ze jak zmienie wydech to nie będę miał ogrzewania zimą bo wartburg jest chłodzony cieczą, a trabant powietrzem:) Ale jutro się wybiore do mechanika trabantów i z nim pogadam

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 19:06   

Co do komory rozprężania to rzeczywiście moze wieksza (z syreny lub warba) by coś dała ale nie jest to pewne i trzeba by przespawać krociec.

Kargul ja pisalem o koncowym tłumiku. Dobry przedni z DDR-u to świętość hehe

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-04, 20:40   

A ten sam końcowy to coś da?? zwiększy moc i prędkość maksymalną?? i będzie znośny na dłuższych podrużach i jak z policją:)??

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 01:25   

http://www.mgvac.sulinet.hu/trabi/trabi/download/wydech_kipu.jpg To się tyczy 353 i 601 :)

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 15:18   

Juz pisalem. Mi wraz z otwartym filtram i regulacja zwiekszyl vmax z 110 do ponad 122. na trasie idzie sie przyzwyczaic - tragedii nie ma, raczej podkresla on dzwiek traba. a skierowany musi byc w prawo bo inaczej wadzi o lewy wachacz, chyba ze skrocisz rure i puscisz pod progiem ale wtedy moze ryczec. pozddro

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 15:39   

Chcę kupić ten wydech - http://users.nethit.pl/fo...gsport/3089800/ tylko jak wchodze na strone główną i klikam na wydechy to strona się nie otwiera. A więc pytam się was ile ten tłumik kosztuje??

Mutos
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 15:56   

ok 350 zł

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 18:58   

jest do tego tez strumiennica dolotowa, razem to daje ponoc 30% wiecej mocy po wyregulowaniu długosci dolotu i gaznika

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-05, 20:21   

Ale drogie, muszę się jeszcze nad tym zastanowić, bo to bardzo duże obciążenie dla mojego budżetu. A jak jest z policją i przeglądem, nie ma żadnych kłopotów??

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-08-06, 13:59   

Dzisiaj byłem u speca od trabantów i mi powiedział że wymiana tłumika nic nie da, jedynie będzie warczał i żeby zakładać najlepiej oryginalne, niemieckie części do trabanta. Ale ja mam nadal pytania do używkowników tego sportowego wydechu firmy mag sport. Z czego on jest wykonany i czy nie ma problemów z policją i na przeglądzie?? Z góry dzięki za odp.

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-08-08, 22:21   

Jeśli chodzi o tumniki z galanteri pana Weglarskiego są dobrze wykonane , bardzo precyzyjnie , ale są to Tumniki rajdowe , można je stwoswać na Codzien jak ja ale nie przejdą przeglądu:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi