Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wam świecą światła?
Autor Wiadomość
macq
Gość
Wysłany: 2005-07-25, 21:12   

Witam
Pytam jak mocno na wolnych\wysokich obrotach świecą wam światła, czy podjaśniają się przy dodawaniu gazu, czy mrugają na wolnych obrotach. Mam problem bo się mocno podjaśniają i mrugają. Regulator ddr nowy nowe kable, szczotki jutro sprawdze, ale chyba sa dobre bo po odpaleniu gaśnie lampka odrazu. Mam w garazu altka od warczyburga i zastanawiam się nad zamianą. Aha i jakieś 30 minut po zgaszeniu silnika na aku jest 12,40 V chyba troche mało? Aku odpada, bo ma raptem ze 3 miechy
z gory dzieki za sugestje
Macq_rz

Dawid
Gość
Wysłany: 2005-07-25, 22:29   

witam!!
tematy związane z instalcją el. to je to co Dawidy lubiom njajbardziej:))))

Piszesz że na wolnych światła przygasają? rozwiązania są co najmniej dwa:
1. za niskie wolne obroty (przy wys. obr. altek powinien dostarczać napięcia na poziomie 13.6 V, przy dobrze ustawionych wolnych obr. napięcie mierzone na zac. aku powinno być stałe niezależnie od ilości wł odbiorników(tzn. świateł, itp.)
2. altek za słabo ładuje- zeby się przekonać zmierz napięcie aku na włączonym silniku i podczas pomiaru włączaj kolene odbiorniki, napięcie powinno być stałe

ps. sorry że użyłem po drodze tyle skrotów ale wykręciłem dzis duuużo pizzy i jezdem troche zmęczony:~

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 09:02   

No dzisiaj rano leje jak coś ja chce wjechać trampiem do garażu, odpalam- lampka sie swieci, to ja po gazie i zgasła. Właczam wycieraczki lampka mruga. Pewnie sie szczotki walły, a może się coś zalało, bo wczoraj testowałem wieczorem ładowanie i nic nie świeciło
P.S sorki za założenie dwóch tych samoych topicow ten nizej mozna wywalić (newb ze mnie jest i tyle)
POZDRO

picia353
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 10:23   

kurna a ja się nabrałem na ten ponizej

to wina alternatora,ale niemasz się czym przejmować mozna powiedzieć ze to "normalne" ;P

umnie w 353 nie mrugają, ale w polo mrugają

Ps. a gdzie ty to tak śmigasz po tym rzeszowie ze ja cie niewidze?

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 11:27   

pobitno i te okolice daleko nie smigam bo nie mam tera przegladu (nie znasz czasem jakies zaprzyjaznionej staji diagnostycznej?) sorki za prywate na forum :)

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 12:09   

Rozebrałem to ustrojstwo i jest przyczyna: górna szczotka jest super, a dolnej juz prawie nie ma i ją postawiło bokiem. Przeszczepiłem szczotki i regulator z innego altka i od razu ładuje lepiej, ale...
dalej światła mrugają. Jak miałem altek z 353 to wsio było ok. Aha i w drugim altku sytuacja jest podobna tez ta na dole jest wiecej zuzyta czym to moze być spowodowane

picia353
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 21:21   

ja zawsze na watkemie podbijam przeglądy w trampkach a jak tam nie przejdzie bo cośtam to koło BP, a ty mnie widziałeś ,popielate 601 na xenonie ,czesto nocami się snuje

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-27, 07:31   

taa jesli sie nie myle to wiedzialem cie na wlasnie na skrzyzowaniu kolo makro(tyle, że ja nie w trampku). Mój raczej nie przejdzie, bo ukreciłem śrube na maglu i kierownica do siebie lata jak w samolocie nie pospawa ani nie przegwintuje tego? Cholerka robi sie temat nie na temat, ale po prostu musze w koncu podbic ta pieczatke. Hamulce oki, reczny nawet jest, swiatla mijania są, zawiecho oki....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi