Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAPĘD NA TYŁ ??
Autor Wiadomość
SZPYROL
Gość
Wysłany: 2005-07-20, 19:03   

hej miałbym do was prośbę abyście napisali mi pare pomysłow i pomogli przy przerobce jaka chce zrobić a mianowicie planuje przerobić traba zeby naped miał na tylną oś i wzocić jakis wiekszy silnik. co wy nato ??. nara i dzienki z góry za podane pomysły. pozdrawiam cześć.

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-07-20, 19:09   

Moze podzespoly z big fiata wstaw :-p Chyba o tym bylo juz :-/

wally
Gość
Wysłany: 2005-07-20, 20:37   

jak już bym robił takie cudo to silnik bym wmontował centralnie, ale to już budowa samochodu od nowa. Pozatym jesli dasz silnik z przodu to przy napedzie na tył może byc cieżko ze sterownościa, bo tył trabanta jest tak lekki, że nawet przy przednim napedzie jest nadsterowny a jeśli by mial jeszcze na tył naped to juz by była masakra :)
heh a może zamontuj drugi silnik z tylu :)

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 08:28   

Przede wszystkim mocowanie silnika - duża zmiana silnik musi być wzdłużnie ustawiony
2. Skrzynia nie pasuje
3. Wał napędowy z racji budowy podwozia (jaskółka wzmocnienia, etc) byłby bardzo nisko. Trzeba by to poprzerabiać, dorobić mocowania wału i wiele innych pierdółek
4 Most napędowy- trzeba znalezc o podobnym rozstawie osi, co ma zawieszenie trabantowskie, inaczej bedzie szeroki z tylu, a waski z przodu (ew. można z przodu poszerzyć)
5 Z seryjnym silnikiem to nawet szkoda kombinować. Rzeczywiście od big fiata byłby dobry, no i mocny ale cholernie zre wachy.
No więc sam oceń czy się opłaca i czy będziesz umiał to wykonać/bedziesz miał na to kase
6 Przeróbka przedniego zawiecha- prawdopodonie bedzie przeszkadzał resor, no i trzeba półośki usunąć, przydałyby się tarcze z przodu
Najlepiej też wsadzić zawiecho z jakiegoś innego auta
To tyle z grubsza
PoZdro :}

Placik
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 17:00   

heh widze że ktoś już kombinuje z tym samym pomysłem co ja.
Ja już sie popytałem u diagnostów jak to wygląda no i powiedzieli że z rejestracją takiego czegoś to sie nie zmieszcze w 1000zł a trabant z tylnim napędem to jest masakra. Podobno wszystkie samochody na 400m powinny być w tyle

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 17:07   

a co ma naped na tył z zostawianiem w tyle innych aut??? :P

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 19:30   

Najlepsze wyjście to wsadzić silnik do tyłu, tylko że masz wtedy kashla...

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 19:54   

Najprościej?? Postaw to na Samuraju. Będziesz miał napęd na tył i na przód, skrzynię 5 i silnik 1,3. Same korzyści :)))

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 20:57   

Znajdz jakiegos malego szrota podobnych gabarytow co trabi z napedem na tyl i postaw na tym bude. Powodzenia :-p

SZPYROL
Gość
Wysłany: 2005-07-21, 21:46   

hej dzienki bardzo za tyle podpowiedzi. i szczze to tez myślałem nad wsadzeniem podzespołow z duzego fiata abo poloneza. i tak tez hyba zrobie kupie jakiedoś zgnitka i wyciągne z niego pare części a silnik przerobie na gaz. nara pozdrawiam was cześć

Arthas
Gość
Wysłany: 2005-07-22, 08:57   

Szpyrol driftu CI się zachciewa tak? Życzę udanej przeróbki i daj się prejechać jak zrobisz oki? Tylko się śpiesz bo nie mam całego życia. A i jeszcze jedno. Proponowałbym żebyś swojego Traba nie przerabiał tylko sprawił jakiegoś na którym można pokombinować bo tego Twojego to szkoda. Pisss

Psikus
Gość
Wysłany: 2005-07-22, 11:35   

wiesz co szpyrol?? tak siedze sobie w pracy, przeczytalem twoj temat i wiesz co mysle?? wsadz za fotele silnik ze skrzynia , z polosiami z wartburga 353. tanio i prosto, a efekt bedzie lepszy niz klonowanie walu mostu i jeszcze przedlyzanie przody zeby to wsadzic...

600

morti
Gość
Wysłany: 2005-07-24, 14:25   

wojtus nie mow 2x bo szpytao juz to pewno skolonowal :D:D:D

Placik
Gość
Wysłany: 2005-07-24, 14:51   

Co wy tylko z tym wartburgiem do traba??

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-07-24, 22:44   

A moze caly uklad ze skodziny 120 albo 105?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi