Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pasy z tyłu!?
Autor Wiadomość
Krystoff
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 13:52   

ostatnio zastanawiałem sie nad pasami z tyłu, wiem, że jak sa zapiąć trzeba ale co zrobić jak ich nie ma

zadzwoniłem do Wydzialu Komunikacji i dowiedziałem się, ze jak są ślady po montażu pasy tzreba mieć, wtedy powiedziałem że mam Trabiego z 91r. no i Polismen machnął reką, że niby luzik

ku mojemu zdziwieniu na tylnych słupkach mam zaslepionene dziury - zapewne na pasy, pomyślałem że można zaszpachlowac ;-) i tak idzie do remontu

dodam że bez wzgledu na to czy jade i gdzie siedze jak są zapinam pasy
i wymagam tego od moich pasażerów, jednak Trabim i tak najczęściej jade sam lub z moja Panna, z tyłu wiadomo miejsca jak w rasowym coupe

ale może warto założyć, napiszcie jak tam u Was z pasami?

newman
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 14:21   

u mnie (rocznik 78) nie ma ani dziur po pasach ani sladow, zaslepek. normalnie nic nie ma, wiec nie bede maltretowal trabika wiertarka... jak nie trzeba to nie psuje. :)

macq
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 14:46   

U moim trabie (rocznik 89) nie ma i nikt sie nie czepia

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-07-01, 15:48   

a ja mam pasy z tyłu i mocuje nimi kobiałki truskawek i kraty piwka:P

barteq86
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 12:26   

Ja u siebie (rocznik 1987) teżmam dziury na tylnym słupku, ale wg. mnie służą one do montowania uchylnej szyby a nie pasów (o ile dobrze pamiętam, u mnie po każdej stronie jest jedna duża i dwie małe dziurki ułożone w trójkąt).

kebi
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 17:24   

W Trabatach 1.1 jest miejsce na mocowanie tylnich pasów bezpieczeństwa. Jeszcze nie wiem od czego pasują, ale się dowiem ;).

stona
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 18:45   

pasy pasuja od wszystkich samochodow. wszystkie maja ten sam rozmiar srub i gwinty (tzw. calowe). ja zalozylem od MB w123

pozdro

James
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 19:34   

Duże dziury są od szyby ogrzewanej, a te dwie małe od uchylnych szybek.

8888
Gość
Wysłany: 2005-07-02, 22:19   

ja mam pasy z tyłu,ale to oryginały długo ich szukałem,prawie 3 lata.
teraz szukam prawego lusterka-teżoryginał
ma ktos może??

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-07-03, 12:09   

W moim Trabiku ('82r.) jest po jednej dużej dziurze po obu stronach, ciekawe do czego są... A smurfom przeciez wystarczy powiedzieć że to od szyb i po problemie.

Krystoff
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 08:46   

dzięki wszhystkim, zawsze dobrze wiedzieć od czego ma się dziury w aucie ;-)

Piotr S.
Gość
Wysłany: 2005-07-04, 09:28   

Jeśli z tyłu pasów nie ma to policja się nie czepia -stare auta nie miały zazwyczaj pasów z tyłu. Jak pasy są trzeba zapinać. Dziury w słupkach (w 1.1 -zweitakta nie mialem i nie wiem) - małe blisko bocznej szyby zaślepione małymi korkami -uchylne szyby; małe obok tylnej szyby -ogrzewanie (jedno i drugie istnieje u mnie w aucie i tak są owe dziury wykorzystane); duża dziura mniej więcej po środku słupka -pasy.

myszy
Gość
Wysłany: 2005-07-06, 09:59   

U siebie znalazłem dwa punkty mocowania pasów - jeden na słupku, drugi na wzmocnieniu nadkola. Nie znalazłem natomiast nigzie punktu mocowania klamry.
Ktoś wie gdzie ją przyczepić ?

stona
Gość
Wysłany: 2005-07-06, 20:40   

pod kanapa pod oparciem na srodku jest ladny otworek z nakretka.

Tomasz D.
Gość
Wysłany: 2005-07-17, 18:06   

Ja również nie mam w 601 śladów do mocowania pasów, problem w tym, że chciałbym mieć (żeby jakiś fotelik przewieźć z dzieckiem).
Ma ktoś jakiś pomysł jak takie coś dorobić? Nawet jak wywiercę dziurę w słupku tylnym, to jak mam się tam dostać "z drugiej strony", żeby przykręcić nakrętkę?
Może są jakieś sposoby na taką akcję ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi