Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
elektryka 601 - kto pomoże lub poleci (Wawa)
Autor Wiadomość
Syl
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 18:55   

Pragnę uszczeęśliwić mojego Trabancika sprawną elektryką. Jak na razie jestem na etapie poszukiwań warsztatu, ale im dłużej tym gorzej. Na Konstruktorskiej wycenili mnie na 200 kafli a to jednak przesada. Powinnam zrobic to sama, ale ja i prąd to dwa inne światy, które od lat nie mogą znaleźć wspolnego dialektu.

Jeśli ktoś byłby w stanie wspomóc mnie swoimi umiejętnościami względnie polecić kogoś (warsztat, wujka Henia etc.), kto mi to zrobi dobrze i za względnie niedużą kasę, to będę niezwykle zobowiązana.

newman
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 21:07   

Ja chetnie pomoge, tylko dzieli nas odleglosc gdzies tak 150 Km.

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 21:47   

Ja chetnie pomogę! ale sie nie znam :P
tez mam tporabaną elektryke ale jak jeszcze jeździ to nie ruszam
powodzenia!

newman
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 21:57   

ja u siebie zrobilem cala i wszystko dobrze dziala. w razie czego wiadomosc prywatna

Dominik/Z10m3k
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 22:47   

Ja także pomogę. Bliżej jakieś 30km :P

Michał & Ela
Gość
Wysłany: 2005-06-18, 17:21   

przeczytaj wiadomosc prywatną:)

Syl
Gość
Wysłany: 2005-06-19, 21:19   

Czytam wiadomości prywatne :-) Temat jest nadal otwarty

Wojtek K
Gość
Wysłany: 2005-06-21, 16:11   

gdyby tylko było ciut bliżej- nie ma problemu :-)
Ale jak już jesteśmy w temacie elektrycznym ( nowego wątku nie otwieram bo ktoś pewnie na mnie nawrzeszczy ) : jak przerobić automat od awaryjnych ( ten z wciskanym pomarańczowym okrągłym "guzikiem") a właściwie jak to podpiąć żeby było na zwykłym " pstryczku " ???
Experymentowałem z puszczeniem samego zasilania na włączony automat przez dodatkowy przełącznik - działa ale nie ma wtedy "zwykłych" kierunków...
Co zrobić? Wie ktoś może? Bo nie chce popalić wszystkiego co się da brnąc w inne "doświadczenia"...
Może ktoś mnie jakimś schematem dotyczącym w/w poratuje? ( na maila)

Syl
Gość
Wysłany: 2005-06-21, 20:50   

Proponuję dać odpowiedź na powyższe pytanie również mi (w sensie jak podpiąć włącznik awaryjnych) bo jest to jeden z brakujących elementów w mojej zwalonej elektryce :-)

newman
Gość
Wysłany: 2005-06-21, 23:53   

niebieski wychodzacy z drugiego bezpiecznika od prawej strony do zacisku 15 wlacznika awaryjnych, dwukolorowy (rozne kolory w zaleznosci od modelu (w roznych trabach mialem roznie) do zacisku 56as i drogu ktory jest razem z tym dwukolorowym spiety do zacisku 56a. powinno byc tak. w razie czego sluze pomoca :D ale lepiej mi idzie robienie niz pisanie o tym jak zrobic (przynajmniej z elektryka... ) pozDDRawiam :)

xiędzu
Gość
Wysłany: 2005-06-24, 07:31   

witka
ja montowałem w swoim (tzn w tej chwili już żonki - "Xiędzowej") Trabiku nową instalację własnego pomysłu (wzorowana na oryginalnej ale... bezpieczniki pod maską obok akumulatora wraz z przekaźnikami świateł i klaksona, wszystkie przewody nowe a dodatkowo przełączalna instalacja świateł tylnych aby działały jak amerykańskie kierunkowskazy sprzężone ze światłami stopu) i jak na razie działa bez zarzutu
służe więc i wiedzą i umiejętnościami
tylko trza się umówić najlepiej per phone 502 02 08 40
postrofizga
Xiędzu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi