Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak można wyciszyć Trampka?
Autor Wiadomość
wartborgini
Gość
Wysłany: 2004-06-13, 17:54   

Moim zdaniem wygłuszyc warto przede wszystkim dla komfortu i cichej jazdy, a audio to inna para kaloszy...

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 16:36   

Znalazłem a allegro kilka past głuszących. Może ktoś uzywał którejś i podzieli się doświadczeniami? Poniżej linki wrzucam :
pasta1
pasta2
pasta3

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 19:18   

A takie wyciszenie też obciąży trabika, co napewno pogorszy spalanie i osiągi:)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 19:41   

w jakiejs tysiecznej czesci napewno ;p Przecie to nie jest ciezkie ;p a maty chodza teraz po 4-5zl na allegro.
Pozdro

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 20:28   

ale maty wszedzie nie wkleisz. to trochu wygodniejsze w użyciu się wydaje. Pytanie tylko czy skuteczne

Dawid
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 22:16   

601s:
polecam obłożenie pierwszego tłumika wełną mineralną całość należy potem owinąć specjalną samoprzylepną taśmą aluminiową (niezbędne materiały można nabyć w każdym markecie bud. typu OBI itp.) po takim zabiegu jest dużo ciszej a w zimie cieplej. nie powinno ujemnie wpływać na trwałość tłumika.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-14, 05:55   

Ja tam przed zakupem myślałem o wyciszaniu, ale teraz nie bo uwielbiam głos silnika

arek_353
Gość
Wysłany: 2005-06-14, 13:09   

ja jestem na etapie wygłuszania traba, nic narazie nie ede pisał, jak skończe to powiem, czy jest sens (moim sposobem) czy szkoda zachodu

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-06-14, 22:32   

Ja powiem tyle, że w Nexii wyklejenie drzwi 1 warstwą mat (dość grubych, takich lepsiejszych) dało zauważalną różnicę zwłaszcza jeśli chodzi o szumy z ulicy, co śłychać jak się np. otworzy okno.

Myślę, że w trabie da jeszcze więcej, bo duroplast ma większe tendencje do drgania, a maty te drgania zamieniają na ciepło - ciekawe czy w istotnym stopniu wzrośnie temperatura wewnątrz auta ;-)

Maty faktycznie trochę ważą i jeśli robić tak jak należy (czyli po 2-3 warstwy na wewnętrzną stronę poszycia i drugie tyle pod tapicerkę) to dochodzi nam po parę ładnych kg na jedno skrzydło drzwi. Ale na pewno będzie ciszej.

Wełna mineralna w folii - hmm... osobliwe podejście do tematu, ale skoro działa...

Nawet się zastanawiałem czy by przez Zwickau nie wyciszyć ociupinkę przynajmniej od silnika, ale mam inne wydatki, więc sorry Winnetou :-(

szkielu
Gość
Wysłany: 2005-06-16, 15:15   

sam zadałem i chyba sam na nie odpowiem:( zaryzykowałem, kupiłem paste nr 1. ku mojemu miłemu zaskoczeniu w jednym z kieleckich motoryzacyjnych kosztuje 6,5 zł za puszkę. Biorę się do roboty i zobacze jaki efekt.jak narazie pociągnąlem kilku milimetrowa warstwą wnętrze drzwi pasażera. Spoko się rozprowadza mięciutkie to to . efekt - zniknął efekt kopania pudła po telewizorze przy zamykaniu drzwi. wyszło mi,ze jak cena się nie zmieni to wyciszenie komory silnika przegrody i podłogi zamknie się gdzieś w 100 zł i 3-5 godzinach roboty:)będzie pretekst żeby wreszcie w trabim posprzątać :)

Filip Majewski
Gość
Wysłany: 2005-07-26, 13:12   

A czy ta gruba warstwa czegoś na podłodze trabika to nie jest czasem jakaś substancja wygłuszająca??

Luker
Gość
Wysłany: 2005-07-27, 23:41   

A zamiast tych mat nie mozna pianka wylozyc ? Wiem, ze nie bardzo w drzwiach sie sprawdzi, ale z tylu . Jak z wilgocia i co dalej ?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi