Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpanie przy dodawaniu mało gazu
Autor Wiadomość
Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 11:08   

Witam, mam problemik z moją furą:). Otuż zauważyłem że jak dodaję mało gazu to mi szarpie i nie równo przyspiesza, a jak wcisnę pedał gazu powyżej połowy to już ciągnie równo i nie szarpie. Co mam z tym zrobić?? Swiece niedawno wymieniłem na briski, układy dolotowe przeczyszczone, zlącza też. Jedyne czego nie robiłem to czyszczenie gaźnika. Ale jak wcisnę gaz powyżej połowy to jedzie jak powinien i osiągi ma większe niż w katalogu:) Z góry dzięki za odp.

Dawid
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 11:30   

Też tak miałem, wyczyściłem gaźnik i po problemie :)

Gaźnik trzeba wymontować wykręcic wszystkie dysze i cały korpus umyc (najlepiej w nitro) potem składanie (przy demontażu zapisz sobie ktora dysza w ktory otwor) powinno być OK.

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 12:07   

Jaki masz gaźnik?? Może być to też zapłon, ale raczej jest to wina gaźnika. Mi na (podobno) najlepszym modelu gaźnika 28H 1-1 szarpało i nie doszłem co to. Pojechałem na złom i kupiłem stary typ....przestało szarpać. Na pewno jest to kwestia regulacji
POZDRO

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 12:15   

I jeszcze jedno. Znajomy mówił mi kiedyś, że dobrze czyści się gaźnik....octem (gotuje się w nim gaźnik, usuwa to osady) próbował ktoś kiedyś tego?
P.S mała pomyłka- doszedłem a nie doszłem :)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 14:07   

Dzięki za odp. wykręcę gaźnik, rozkręcę go jak tylko się da:) i włozę wszystkie części do garnka z octem i go ugotuje:). Mam nadzieje ze to nie popsuje mi gaźnika, to gotowanie oczywiście. Ale naszczęście mam drugi gaźnik - 28HB2-9, który dzisiaj czyściłem:), jak tamten popsuje to mam drugi:). Dzięki

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 16:59   

Nie popsuje sie. Sciągnij uszczelki tylko i wyczyść go dobrze z benzyny, żeby coś nie wybuchło ;-) . Jeśli jednak nie jest mocno zamulony to wystarczy przeczyścić dysze i bedzie spox. Testowałem to z kolegą, co prawda na gaźniku jawki 50-tki ale konstrukcja podobnia....
P.S Ja mam 6 różnych gaźników i jeden woże w bagażniku... jeden się zepsuje, to zakładam drugi i tak leci :)

Karol "MaxXx&
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 18:48   

tylko co tam sie moze zepsuc :P
ja woze zaworek iglicowy i plywak - wystarcza

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 19:58   

Jak już będę to robił, to rozbiore go całego, wykręce co się da i go ugotuje w occie:), żeby było już pożądnie zrobione:). Niewiem czy to prawda, ale niektórzy mówią ze trabi na starszych gaźnikach więcej pali, czy to prawda?? Bo aktualnie mam zamontowany ten najnowszy i się zastanawiam czy narazie nie założyć tego starszego model-28HB2-9 ?? co o tym sądzicie??

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 21:37   

Czy ja wiem... u mnie na nowszym modelu palił więcej- nie ma na to reguły. Na starszych gaźnikach silniczek wydala więcej Co2, ale kto by się tym przejmował...;-) W starszym rzeczywiście nie ma się co zepsuć. Wybór należy do Ciebie

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 16:51   

Aha dzięki, jeszcze sie zastanowie czy wymienić na stary, czy przeczyscić nowy:)

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 19:46   

Spalanie zalezy od stanu silnika regulacji zaplonu oraz reglulacji samego gaznika :) nie wspominajac o ciezkich nogach ;)

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 20:28   

Jak jest wszystko dobrze wyregulowane to na starym typie pali sporo wiecej.
Pozdro

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-14, 05:57   

Przeczyszcze ten nowy i go spowrotem założe. Dzięki mam nadzieje że to gaźnik:)

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-14, 06:21   

a ja mam odwrotnie :-)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-15, 09:37   

A możecie mi powiedzieć jak go wymontować?? bo nie chce czegoś popsuć:) Najlepiej by było ze zdjęciami, bo takto to zabardzo nie chce go wykręcać, bo sie boje że coś uszkodze:) Z góry dzięki

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi