Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik od 900 do 1.6 do traba 601
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 01:47   

wie ktos moze od czego to jest silnik?? foto bo skrzynia zostala od 601.

Placik
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 10:33   

Jeżeli mnie oko nie myli to to jest silnik 900 z jakiegos fiata.

A propo fajnie że znowu ktoś poruszył ten temat bo mi silniczek juz powoli tez pada znowu słychac jak dzwoni i to głośno. Ale jak zawsze brak tu konkretów:/
Narazie nie mam kasy a wiem że naprawde mały wkład finansowy to by był silnik z malacza te silniki mam na kila. Tylko nie wiem jak wykonać kryze czy jak to sie zwie. No i wsadzenie tego silnika do traba to grzech i chyba zgrzesze.
Wiem że wejdzie silnik 900 z fiata uno, pandy i seata marabella a jak 900 wejdzie to i myśle że 1.0 1.1 też wejdzie. Kiedyś już był poruszany temat z tymi silnikami ale jak zawsze zero konkretów:/
Słyszałem kiedyś że ktoś wsadził całe przednie zawieszenie z cinkusia 900 no ale też niema konkretów.
Prubowano tez wsadzić silnik z tico wraz ze skrzynią, ale jak sie to skończyło nie wiadomo.

No to sie wypowiedziałem. Dobrze by było aby zrobic jakiś osobny dział poświęcony wałaśnie zmianom silnika do 601 i żeby tam były konkrety.

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-06-12, 10:48   

Ja sie piszę na General Electric od jakiegos F-16:) moze byc uzywany po małym nalocie
ma ktos moze dokumentacje jak to do traba wsadzić? czy beda pasowały poduszki od seryjnego zweitakta?

Placik- wsadzasz silnik od kaszla to juz bedziesz miał kaszlacego traba bleeeeeeeeeeee

macq
Gość
Wysłany: 2005-06-13, 18:47   

Proponuje V12 rovera najlepiej osadzić go na przerdzewiałej jaskółce i założyć seryjną skrzynie. Bedzie chodziło może przez 15 min. Tak na poważnie im lepiej, tym więcej, ale z głową. Może bedzie lepiej chodziło, ale jak tym się zatrzymacie, jak skręcicie?? Nie wystarczy walnąć byle co z byle czego i jeździć.

Dominik/Z10m3k
Gość
Wysłany: 2005-06-17, 22:44   

Jak ktoś ma głowe,kase i narzędzia to do traba się wszystko zmieści:P (I to w tej kolejności :))
Nawet V8
Pozdrawiam
Dominik

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-06-20, 06:13   

gdzie tu widzisz trabanta ??? :P

Syl
Gość
Wysłany: 2005-06-24, 22:56   

ja widzę kawałki... po bokach...

Kurczę, wszystko da się wsadzić, można zrobić nawet 4x4 na dwa silniki (drugi do bagażnika), albo trzy i można założyć pośrodku przegub jak w autobusie i jeszcze posadzić na gąsiennicach... tylko PO CO? co wtedy zostaje z Trabanta?

Pragnę jeszcze ustosunkować się do tematu: jako, że grzebanie w Trabach nadal pozostaje przedsięwzięciem nowatorskim i jeszcze nie wszystko próbowano włożyć - kiedyś ktoś musi być pierwszy. Jako, że źródło oryginalnych silników do Trabów nie jest niewyczerpane, warto próbować, bo wiedza się przyda kiedyś większości z nas. Przy kombinowaniu jednak radzę zapamiętać uwagi macq i qby_601 (nie będę powtarzać).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi