|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
Montaż anteny CB |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-06-02, 09:58
|
|
|
Mam kłopot, bo chcę używać CB czasem w Nexii a czasem w Trabie i pojawia się problem anteny. W Nesi pasowałaby mi magnetyczna, a w trabim - wiadomo...
Czy sprawdzi się antena magnetyczna przyczepiona do zderzaka??? Nie chcę mnożyć kosztów całej imprezy i robić osobne instalacje... Czy będzie miało znaczenie że trabi jest plastikowy a nesia metalowa, jeśli chodzi o strojenie i późniejsze używanie? Czy radio zestrojone np. na nesię będzie potem poprawnie działało w trampku?
Za wszelkie sugestie dot. CB w ogóle będę niezmiernie wdzięczny, gdyż zielonym w temacie i wiem tyle, co przeczytałem na Elektrodzie... |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-06-04, 19:25
|
|
|
| Zobacz na strone klubowa do strefy CB, poszukaj na forum, a najlepiej skontaktuj sie z ArkiemCB. |
|
|
|
 |
Piotr S.
Gość
|
Wysłany: 2005-06-04, 23:28
|
|
|
| magnes nie do zderzaka tylko do pasa tylnego -nie zsunie się. Co do strojenia -nie radio stroisz tylko antene. |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-06-05, 09:39
|
|
|
Magnes kosztuje 80 zeta, tyle co dobra antena udająca radiową, więc chyba zrobię 2 instalacje na stałe, wyjdzie na to samo a nie będzie trzeba przekładać drutów tylko same radyjko.
Fakt, stroi się antenę... tak w międzyczasie poczytuję sobie pl.rec.radio.cb i się dokształcam, choć pełno tam sprzecznych opinii, nie bardzo wiadomo komu wierzyć - zwłaszcza w temacie opinii nt. radyjek: jeden gość pisze że alan 100+ to ostatnie dziadostwo i szumofon, lepiej brać unidena 510. Drugi, że uniden to stara konstrukcja i nie powinien mieć homologacji, już lepsze i reformowalne są alany 100+...
Więc antenka będzie prawdopodobnie na stałe zamiast radiowej, radiowa wewnętrzna a co do radyjka jeszcze się zastanowię
Może ktoś chce sprzedać swoje? |
|
|
|
 |
robak
Gość
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|