Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[(S)] Kupuję trampusia 601
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-05-23, 23:03   

ja mam alarm prestiga wiec zadnych linek nie mam :) Teraz czekam tylko na ladna pogode bo jak narazie to ciagle leje :(

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-05-28, 09:03   

Witam, zamek już zrobiony, wszystko nasmarowane, tylko zauważyłem że prawa przednia lampa słabiej mi sświeci i tak samo słabo swieci, bezpieczniki już wymieniłem na 16A i 8A(mam nadzieje ze nie za duze i nie za małe), dzisiaj zobacze, bo może mam za słabą żarówe wkręconą i dlatego mi słabo swieci
Pozdro dla wszystkich zakochanych w trabich, jak ja:)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-05-28, 17:17   

Wiutam, okazało się ża żąrówka się spaliła i za nową zapłaciłem az 14zł:(. Ale mam nowy problem, otuż bardzo słabiutko mi podśźwietla szybkościomierz, prawie wcale( dzisiaj jak patrzyłem to chyba wcale juz nie świeci), a więc moje pytanie- jak się dostać do żarówki w szybkościomierzu i jak poprawić jakość oświetlenia( chciałbym założyć zielone podświetlanie) i ile będzie mnie to kosztować. I jak zrobiź podświetlanie w innym kolorze-wystarczy tylko wymienić żarówki(bo myślę że są dwie)??
Jeszcze jedna sprawa, jak naciągnąć linke pedału gazu(niechcę czegoś popsuć).
Tylko się nieśmiejcie, bo ja się dopiero ucze i po wakacjach idę na technikum mechaniczne:)

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-05-29, 13:30   

Zanim linkę naciągniesz to wpuść do niej jakiegoś smarowidła a najlepiej wyjmij, przeczyść wd 40 i nasmaruj, to ci się nie będzie zimą zacinała.

A reguluje się dosyć prosto, przy gaźniku jest śrubka, która trzyma linkę, naciągasz linkę, dokręcasz śrubkę i z tego co pamiętam to wsio. Ale przede wszystkim musi łatwo chodzić w pancerzyku, inaczej są jaja.

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-05-29, 17:09   

Dzięki, jutro pojade do czarnożył, bo tam jest spec od trabików i się o pare rzeczy go popytam i poprosze żeby mi wytłumaczyć. Bo ja dopiero sie ucze i idę do szkoły technikum mechaniczne, dlatrego zadaje takie głupie pytania:)

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-05-30, 20:25   

Już wiem jak dostać się do śodka licznika, więc w wakacje zmienie sobie podświetlanie. Ale mam jeszcze dwa problemy:( dzisiaj zauważyłem dziure w belce, jaskółke ma dziurawą od strony kierowcy:(, muszę sie jak najszybciej udać do dobrego mechanika:). A i jak skręcam z troszke większą prędkością( autko nie odrywa się od ziemi, i opony też nie piszczą), to samochodzik oddaje odgłosy podobne do zdzierających się opon. Co się dopomina i wymiane??
Zostało mi tylko pozbyć się korozji i brać się za wyposażanie samochodzika:)

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-06-09, 19:00   

Trochę sie zrobił temat nie na temat :]

Kargul
Gość
Wysłany: 2005-06-09, 20:06   

Wszystko w jednym:) dzisiaj na trasie zauważyłemm że trabant jak dodaje mało gazu to mi szarpie:) Mam nadzieje ze to nic groźnego:)

Sebastian W.
Gość
Wysłany: 2006-02-09, 18:58   

ja kupując swojego trampka byłem zupełnym laikiem.Właściciel zapewniał że jest po generalnym remoncie.Podwozie jest,zawieszenie też, chamulce, karoseria i podwozie.Silnik chodził, ale po dojechaniu do domu i zgaszeniu już nie chciał odpalić.Pomyślałem,że to przez deszcz (że zamókł).Rano odpalił po długim kręceniu.To wał sie przestawia .Jednym słowem śilnik był do D.. Teraz szukam silnika:)

fasol
Gość
Wysłany: 2006-02-27, 18:52   

dzisiaj na trasie zauważyłemm że trabant jak dodaje mało gazu to mi szarpie:) Mam nadzieje ze to nic groźnego:)

u mnie było tak,że wciskałem pedał gazu do podłogi a ten dopiero po jakimś czasie zaczynał nabierac prędkości:]

misza
Gość
Wysłany: 2006-04-12, 00:47   

skadsować mim tego trampusia w tytule..homoseksualnie jakoś brzmi.

Misio601
Gość
Wysłany: 2006-07-26, 16:16   

Ależ każdy dwusuw szarpie, gdy dodaje się mało lub wcale się nie dodaje gazu... Trabi 601 uwielbia wysokie obroty!

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2006-08-03, 19:57   

No właśnie, ale ludzie uparcie duszą Trabanty na niskich obrotach i jadąc na luzie z górki nie raczą dodać czasem gazu (smarowanie - patrz instrukcja obsługi:). Ciężkie jest życie Trabanta.

kuba_krakow
Gość
Wysłany: 2006-10-15, 22:06   

Polecam jeszcze rozpedzić się Trabantem, puścić kierownice i mocno zahamować, jak będzie ściągać to znaczy że albo hamulce albo zawieszenie do roboty.

mądrze... ja se raz tak zrobilem i mnie o 180 stopni obróciło i jeszcze o mało na boku nie wylądowałem...

nie puszczać kierownicy przy ostrym hamowaniu!!

schwarzpeter
Gość
Wysłany: 2007-03-09, 16:31   

dzisiaj znajomy dał mi się przejechać bolidem F1 koloru rzekłbym błękitnego... kombi dla uściślenia... Że byłem zakochany to wiem ( w końcu sam poluję na swojego pierwszego) ale jazda przerosła moje oczekiwania;) niestety jestem przyzwyczajony do wspomagania i takich tam niepotrzebnych detali więc mi kierownica chodziła ciężko, zahamować się nie dało i niestety trochę gasło bo nie do końca trzymał wolne obroty (co z resztą nie do końca wiem czy jest właściwe). Jednym słowem wysiadłem z oczami jak spodki z zachwytu... nawet po krótkiej żąglerce biegi udało się wrzucać. po prostu super!:P

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi