|
Wymiana łożyska przy sprzęgle... |
| Autor |
Wiadomość |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-05-20, 17:44
|
|
|
Sprzeglo nie chodzi jak po masle, tylko mi lapa sie ulamala i jest ciezko. Jak wymienic to łożysko ? I czy ktos probowale bez wyjmowania skrzyni ? Moze da sie jakos tylko rozszczepic skrzynie od silnika , zeby to jakos wymienic ? I gdzie wogole jest to lozysko ? Trzeba gleboko ryc ? Co musze zdemontowac po kolei , zeby to wymienic ???
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-05-20, 20:11
|
|
|
| Wydaje mi sie, ze nikt nie pomoze, poniewaz tylko Ty posiadasz Trabi Turbo, a jakie tam sa lozyska to my nie mamy pojecia. |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-05-20, 23:36
|
|
|
| Przecież łatwo wymienia się łożysko bez wyjmowania skrzyni, - wystarczy wyjać silnik i jest super dojście. |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-05-21, 11:40
|
|
|
| Odkrec poduszki pod skrzynia i silnikiem , wyjmij rozrusznik, poodkrecaj sruby laczace silnik ze skrzynia, rozsun wszystko na maxa i bedziesz mial szpare ok.7-8 cm przez ktora sobie muszisz poradzic(mi sie udalo i z tego co wiem wielu innym tez). |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-05-23, 17:31
|
|
|
| Tak mi sie napisało, ze turbo... :D Tramborhini 1.1, bez turbo i jedynym dopalaczem jest gaz w baazniku zwany dalej tuba basowa... Hehe. Powiedzcie mi jeszcze jakie narzedzia do tego sa potrzebne, czy to schodzi lekko i latwo, czy jest z tym jakis problem. No i ostatnie pytanie. Dobrze zdiagnozowalem usterke ? Ciezko chodzacy pedal sprzegla to usterce uleglo to lozysko ? |
|
|
|
 |
Marcin & Marta
Gość
|
Wysłany: 2005-05-23, 21:46
|
|
|
| Ciezi pedal sprzegla to:przytarta linka, nienasmarowana łapa sprzegla oraz tuleja prowadzaca lozysko oporowe.Ale lape i linke mozesz nasmarowac bez rozbiorek a jak to nie pomoze to nie musisz miec specjalnych narzedzi (wystarczy komplet kluczy plaskich, oczkowych, nasadowych, imbusy, srubokrety, mlotki, lewarki i inne). |
|
|
|
 |
|
|