|
Ratunku! TADZIK CIEKNIE!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 07:10
|
|
|
W aucie powódź - po wczorajszym deszczu pełno wody w środku, zwłaszcza w okolicach przednich słupków, ale nie widzę skąd to się leje - gdzie lezy przyczyna i jak ją usunąć? Pomóżcie bo mi Tadzio zgnije... (( |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 09:27
|
|
|
| najbardziej prawdopodobne miejsca przecieku to uszczelka prezdniej szyby, mocowanie anteny, uszczelka w drzwiach. u mnie jest to samo, jezdze bez dywanikow i czesto wylewam wode ze srodka. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 11:37
|
|
|
Stawiam na uszczelke przedniej szyby. Woda lubi sie zbierac na obrzezach i wplywac do srodka, tez tak mam.
Nie ma jakiegos sposobu na ta uszczelke?? procz kupna nowej bo mnie nie stac ;/ |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 17:33
|
|
|
| jzu ot ym było!!trudno uszczelnić trabika żeby nigdzie nie kapało...masakra |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 17:40
|
|
|
| Wcale nie tak trudno. Wystarczy wygospodarowac okolo 50zl na porzadna mase uszczelniajaca do szyb np firmy Wurth. |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 18:51
|
|
|
| jak sie osuszy to bede swojego uszczelnial. wyjecie szyby, oczyszczenie dokladne wszystkiego dookola i ewentualne usowanie rdzy no i zakladanie na nowo+ masa uszczelniajaca... |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-05-06, 10:31
|
|
|
| Gdzie taką mase można kupić? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-05-06, 15:51
|
|
|
| W sklepie :D |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-05-06, 16:51
|
|
|
| Lub u lokalnego dystrybutora tej firmy. Poszukaj namiaru na ich stronie |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-05-06, 20:41
|
|
|
Ja zajkeiłem dziurkę we wnęce koła zapasowego (zapas woże płasko) żeby mi z dołu nie napryskało, otwieram bagażnik po deszczu a tam wody we wnęce równo z podłogą :)
uszczelki, uszczelki i jeszcze raz uszczelki eh |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 11:42
|
|
|
Wywaliłem dywaniki, została sama gumowa wykładzina - z tyłu też cieknie choć mniej, ale jest wilgoć w okolicach nadkoli, miejscami trichę rdzy. Na razie pojeżdżę tak plus gąbkoszmatka po deszczu - ale tak dalej być nie może, bo przy większych deszczach albo w zimie rudej nie opanuję... Chyba zacznę robić Tadzia od zdarcia całej farby w środku, zabezpieczenia farbą od okrętów i porządnego uszczelnienia - inaczej ulegnie biodegradacji
Jeszcze się dowiedziałem, że może cieknąć od rynienek, choć nie bardzo wiem jak. |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 15:32
|
|
|
| Rynienki zapobiegaja wpływaniu wody między drzwi a ramę i dostawaniu się jej do uszczelek które mogą być nieszczelne w konsekwencji czego woda dostaje się do środka, chyba... |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 20:18
|
|
|
| To ciekawe bo ja mam na german. Ktoś poprze teorię Grzesia? |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-05-07, 23:11
|
|
|
A ja dzis zajzalem do bagaznika, a nigdzie nie jezdzilem w te ulewy. No i ku memu zdziwieniu w bagazniku byla woda Cholera czyzby zamnkac klapy nie wystarczylo, moze jeszcze mam brezentem przykrywac |
|
|
|
 |
|
|