Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Stozek
Autor Wiadomość
trabi23
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 08:55   

radzio nie chce byc nieuprzejmy na w niemieckim sporcie (TLRC) wlasnie klepei sie i skraa resory dodaje sie tylko amory sportowy wiec nie pier*** o zawieszeniu bo nie o to chodi w temacie.. ot tyle na temat..znawca sie zanlazl..

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 22:24   

Nie nie , czły czas mi o to lotto że my nie wiemy naprawde nic na temat stożków i układów dolotowych i wylotowych , pisze sie o fachowacach to nie bo ktoś ma PCV i jet ok . Nie właśnie nie o to chodzi nawet rurka robi swoje w Tuningu

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-04-27, 22:26   

odpowiedziałbym Ci coś, ale nie o to chodi w temacie.. ot tyle na temat..A do Jurka-Skontaktuj się z Cetniewem z Ursynowa, to podzieli się z Tobą swoimi doświadczeniami ze stożkiem w 1,3.

Maciek
Gość
Wysłany: 2005-04-28, 21:08   

A ja mam pytanie (na które jeszcze żaden z was nie udzielił odpowiedzi) czym różni się rurka pcv od stali (chodzi tu o aspekt techniczny naturalnie). Ja znalazłem rozwiązanie mam orginalną gumową rurkę doprowadzającą powietrze, a od gumy do pcv jest całkiem niedaleko. Czy to znaczy że nie jestem TUNING MASTER?, Czy powinienem się powiesić?, a może jestem nie godzien jazdy tak wybitnym wspaniałym, unikalnym, najlepszym na świecie, niezawodnym Trabantem.? - Bądźmy realistami

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-04-28, 22:00   

Dlatego sie zóżnimy wszyscy każdy z nas Tuning pojmuje innaczej , jeden robi z PCV , 2 z chromo niklowej rurki , może dlatego kolego Maćku bo rurka pcv ma inne własnośći przelotowe jak stal , to naprawde dużo w dziedzinie Tuningu , Jeżeli pcv miałoby lepsze własciwośći w dziedzinie dolotu była by on ahitem a nie stal.

Maciek
Gość
Wysłany: 2005-04-30, 18:19   

Jakie właściwości przelotowe? Jaki jest wzór matematyczny na wyliczenie tych "właściwości przelotowych"?, W jakich jednostkach liczy się stopień właściwości przelotowych?. Czy dwie rury PCV i stal o tym samym kształcie, tej samej średnicy i o identycznej grubości zarysowań powłoki wewnętrznej nie będą przypadkiem miały takiej samej "właściwości przelotowej"? Jedyna przewaga w dolocie ze stali jest taka, że można ją spawać w dowolne kształty i że się ładnie błyszczy, klejenie pcv na dowolny kształt nastręczałoby wielu problemów i pozostawiało ryzyko nieszczelności, a nie "właściwości przelotowe".

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-04-30, 20:28   

Nie no widze tu samych szpeców w tej dziedzinie , pytajcie o wszystko Macka on odpowie na każde zapytanie odnoścnie wzorów i Pcv .

morti
Gość
Wysłany: 2005-04-30, 23:01   

Marcinie a czy regulowales instalacje sam czy moze zglosiles sie do profesjinalnego zakladu ktory ma to w małym palcu bo w polsce niestety warsztaty dziala sie na fachowcow i partaczy wiem z wlasnego doswiadczenia bo niestety nie wszystko moge sam zrobic i musze czasem na warsztat podjechac i roznych ludzi sie spotyka mysle ze dalo by sie na to raczej poradzic moze kosztem wiekszego spalania ale dalo by rade to tylko moje odczuciejesli niamasz funduszy na wizyte w warsztacie to zaoszczedz potrzebna kase zaloz lezacy na strychu stozek i jedz nie po to wydawales kase na stozek zeby sie zmarnowal ale to chyba tylko moje odczucie i nikt nie musi sie zgodzic
DDR

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-05-02, 20:30   

nie pitolcie tylko kupcie sobie strumiennice dolotową np Węglarskiego i już ;P

bRq
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 15:46   

i magnetyzery... i bedzie +20% mocy

buahahahahahahahahahahahahaha

Maciek
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 18:36   

To ty jesteś specem i to ty podałeś termin "właściwości przelotowe", a ja chciałem się coś więcej na ten temat dowiedzieć. Więc jeżeli nie znasz odpowiedzi na pytanie które dotyczy twojej teorii to jest ona co najmniej bez sensu.

PS. A jak bym pomalował PCV na srebrny mat i Ty byś nie poznał że to PCV to miał bym te 15Hp więcej czy nie?

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 20:44   

Maciek najrozsądniej bedzie skończyc moja rozmowe z Toba jeden do 2 jak pies po co?? Kotoś sie chciał cos dowiedzieć i napisałem co wiem ,

PS: srebrny mat nie wygląda jak nikiel

Kędzior
Gość
Wysłany: 2005-05-03, 21:05   

poczytajcie sobie tutaj o właściwościach przelotowych. Wzorów nie ma ale co tam :D

Bigos
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 07:58   

Czyli jest coś takiego:d jak właściwości przelotowe:d , hahaha,

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-05-04, 18:06   

;-) Kupa hałasu, "hargiesu" i wyzwisk, a temat jak był nietknięty tak nadal został...

Jak tylko przestanie lać to zakładam ten mój stożek do wartborgini z gazem i zobaczymy czy nie będzie chodziło...
Jak naprawdę nie da się jechać, to każdemu z Was, który tak napisał stawiam flaszkę...

Wypróbowałem już ten stożek w polo i fajnie sobie silnik buczy... Możliwe że jest minimalnie mocniejszy...

w każdym razie dla samego buczenia warto ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi