|
[1.1] Amortyzatory Kayaba? |
| Autor |
Wiadomość |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-04-25, 21:44
|
|
|
Witam.
Wlasnie jestem po zakupie KAYABY 663035 model VW Polo F i Audi 50 F. Mam tez przy sobie rozmontowany amortyzator . Wkladam wklad a on lezy luzem. Luzem tzn, ma kolo 3-4 mm na srednicy luzu. To normalne , czy powinienem sie zaczac przejmowac , ze cos nie tak z moim trabem ? Po zamontowaniu go zgodnie z instrukcja CT bedzie nadal taki luzak ? Boje sie , ze bedzie sobie latal jak mu sie podoba i w koncu sie wykonczy...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2005-04-28, 22:30
|
|
|
| Trzeba dac podkladke pod wklad. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-04-30, 23:00
|
|
|
| Podkladke, czyli ten 34 mm kawal rury , czy od gory uszczelniacz ze starego? |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-05-02, 08:07
|
|
|
| Masz tam wszystko opisane. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-06-08, 17:26
|
|
|
Mam jeszcze 2 pytanka. W zestawie dolaczono po 1 nakretce. Mam je zuzyc do zakrecenia mcpersona nad talerzykiem i lejkiem i dokupiana nakretka zakrecic amorek od gory ? Bo mi sie te nakretki ciut przy duze wydaja i moga nie pasowac...
2 pytanie. Zapomnialem jak ta guma pod kielich wchodzi. Z jednej strony szersza i delikatnie schodzi do otworu, z drugiej jest wezsza i ten otwor bardziej na kanciato. Ktora czescia do gory ? |
|
|
|
 |
bRq
Gość
|
Wysłany: 2006-01-12, 15:25
|
|
|
Wlasnie jestem na etapie zamawiania amortyzatorow... I mam pytanie czy mial ktos stycznosc z amortyzatorami Monroe Reflex ? Bo one sa twardsze od KYB.
Wiem tyle ze Delphi nie pasuja... :P |
|
|
|
 |
bipi78
Gość
|
Wysłany: 2006-01-14, 19:39
|
|
|
| podłączę sie do tego tematu , chodzi mi o tylne zawiesznie w 1,1 ,na rysunku http://www.cartoontrabant...amortyzator.jpg jest przedstawiony schemat tylnego zawieszenia , mam pytanie o wymiar tulei która jest montowana na amoryzatorze na samej górze tuż pod nakrętką , wymieniłem amoryzatory na nowe a tą tuleję założyłem starą ( była już utleniona i nie miała wymiaru nominalnego ) teraz cały czas tłucze mi mocowanie w gnieździe , poduszka gumowa jest OK , chodzi mi głównie o wysokość tej tulei , nigdzie nie mogę dokupić tego a nie znam wymairu aby dotoczyć taką , proszę o podpowiedź!!! |
|
|
|
 |
GrzegorzB
Gość
|
Wysłany: 2006-01-15, 13:04
|
|
|
| Zapytam Jozka Barana, albo ma ten element, a napewno ma wymiary bo dawal wielokrotnie tokarzowi do dorabiania. |
|
|
|
 |
bipi78
Gość
|
Wysłany: 2006-01-15, 20:04
|
|
|
| ok dzieki serdeczne |