|
Przechylony Trab i zgrzytająca skrzynia |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-25, 21:59
|
|
|
Czyli 2 w 1
1. Czy wasze Traby tez są letko przechylone na lewo stronę? Mam tak w kolejnym traancie i nie wiem, czy ten typ tak ma, czy mam wyjątkowego pecha... Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu jest lekutko nierówny, jakby coś ciężkiego leżało po lewej stronie... trup w bagażniku?
2. A ze skrzynią to jest tak, że na zimno zgrzyta dwójka a jedynka słabo wchodzi. Po przejechaniu kilku km - miodzio, wszsytkie biegi wchodzą jednym paluszkiem. Było gorzej ale jak podciągnąłem luz na lince - wyraźna poprawa. |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-25, 22:01
|
|
|
Sorki ale nacisnął mi się ENTER - oczywiście mam też pytanie co z tą skrzynią, czy to kwestia starego/niewłaściwego oleju?
Z góry dziękuję za wszelkie t&t
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Karol "MaxXx&
Gość
|
Wysłany: 2005-04-26, 00:53
|
|
|
| też na dwójce tak miewm na huipolu teraz i w dawnym trabie |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-04-26, 04:32
|
|
|
| moja polówka stoii prosto a 601 delikatniusio przeczylony też na lewo,obczaiłem wszystko i jest ok nie wiem co to ?pzdr |
|
|
|
 |
Grzesiek
Gość
|
Wysłany: 2005-04-26, 17:44
|
|
|
Witam.
Wydaje mi się, że masz za gęsty olej w skrzyni.Może to przez jego leciwość.W każdym razie zimą na mrozach też tak mi się dzieje, że zanim sie rozgrzeje troche to biegi ciężko wchodzą.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-26, 20:22
|
|
|
A może jeszcze powinienem sprawdzić te wykładzinę, tyle że na zimno?
(dla niewtajemniczonych - mam patenciarską wykładzinę położoną jeszcze na to niby-filcowe cuś, która trochę wchodzi w paradę pedałom. (nie, nie chodzi mi o Paradę Wolności ;-p). |
|
|
|
 |
Qbs
Gość
|
Wysłany: 2005-04-27, 12:31
|
|
|
No mnie tez jest ciezko wrzucac biedi w zimnej skrzynce. Ale to trzeba wyczuc i wrzucac bieg w momecie puszczania sprzegla i dawania gazu. Troche moze czasem zgrzytnie, ale generalnie wchodzi lekko wtedy |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-04-27, 12:54
|
|
|
"1. Czy wasze Traby tez są letko przechylone na lewo stronę? Nie żeby mi to przeszkadzało, po prostu jest lekutko nierówny, jakby coś ciężkiego leżało po lewej stronie... "
Może wystarczy schudnąć parę kilo ;o) |
|
|
|
 |
Paweł
Gość
|
Wysłany: 2005-04-27, 15:09
|
|
|
Też o tym myślałem ale tym razem ewidentnie nie jest to moja robota, bo on był lekko skoszony jak go kupowałem - fakt że poprzedni właściciel też głównie sam się nim lansował
BTW dziś mało mnie szlag najjaśniejszy nie trafił - prawie miesiąc zajęło Wydziałowi Komunikacji sprawdzenie, czy mój Trabant nie pochodził z przestępstwa itd. skutkiem czego nadal nie mam twardego dowodu tylko stempelek w tym świstku.
MIESIĄC!!!!!!
A co do skrzyni (wracając do tematu z tej krótkiej acz treściwej dygresji) to w pierwszej wolnej chwili wymienię to co tam jest na jakiś sensowny olejek, kapnę Militeca i powinno pomóc. |
|
|
|
 |
Jakubek
Gość
|
Wysłany: 2005-05-04, 12:48
|
|
|
co do przechyłu Traba to jestem prawie że pewien zużycia/wybicia tulei gumowo-metalowej w resorze jak i zużycia/wypłaszczenia samego resoru.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-05-04, 14:03
|
|
|
| to dziwne bo aj wymieniałem tuleje jak kupiłem resor i wyglądał całkiem spoko ,noa le nie wiem |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 19:56
|
|
|
| moj 601 kombi stoi prosto.. i nie zgrzyta skrzynka :) ale ze mnie szczesciarz :) |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-05-05, 21:07
|
|
|
Przechylony trabik to jeszcze nic!
zauwazyłem w dwóch przypadkach ze trabanty universal czyt. kombi ;) jeżdżą bokiem!
tzn są lekko przekoszone no i robią prawie 4 ślady...dziwnie to wygląda jak się za takim jedzie..he trzeba uwazać przy parkowaniu bo wtedy robi się szerszy deczko :O |
|
|
|
 |
newman
Gość
|
Wysłany: 2005-05-06, 08:53
|
|
|
| ja u siebie tego nie zauwazylem.......wydaje mnie sie ze moj jezdzi prosto. czy to snieg czy deszcz jedzie przodem a nie bokiem, moze mialy zle wspawane jaskolki poprostu..? tzn krzywo.... :) |
|
|
|
 |
|
|