|
[601] Tylny zawias w negatyw |
| Autor |
Wiadomość |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 07:22
|
|
|
| A ma ktoś negatyw w polówce?? u mnie lekka lipa koledzy znają sprawe ale 13x7 cali troszke komplikuje bez poszerzenia i te cholerne sanki , u mnie robią one za iskrownik w nocy:d |
|
|
|
 |
gromek
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 08:49
|
|
|
| bigos tak samo sie robi negat w 2sówie jak w polówce /---\ |
|
|
|
 |
mtrabant
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 13:32
|
|
|
| Ja mam w trabnie zalozone dystanse ale dlatego ze trab stoi wyzej i strasznie mi cial opony bez nich. Mam rysunek dystansu w autocadzie i moge przeslac, ale ta krzywizna ktora wspolpracuje z gumowa poduszka najlepiej jesli jest zdjeta z oryginalu (moj tokarz dostal nowa ta miske na wzor i dorobil sobie profilowy noz). Lepiej tez dac wraz z dystansem sruby m14x1,5 ze wzgledu na wieksze obciazenia (dwunastki tak dlugie trudniej kupic poza tym dwa razy mi sie urwaly, a na czternastkach jest ok). |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 16:35
|
|
|
kiedyś sie zabijecie (tfuu) na tych negatywach jak bedziecie z setką w zakretasy wchodzic trabikiem, dajcie staruszkowi spokój
chcecie smigac a zakretach to sobie corvette kupcie... :P |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 20:11
|
|
|
| niewiesz co mowisz a co do zabijania to troszke smutna sprawa ale jak sie w aucie wszystko robi po przemysleniach i z glowa to powinno byc ok... ale wypadki chodza po ludziach i nawet mozesz zginac stojac na czerwonym swietle jak ciezarowka cie najedzie i co i tez do piachu :(((( |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 22:13
|
|
|
| Mam jedną wątpliwość, czy przy ustawieniu /---\ , nie zmniejsza się powierzchnia styku opony z asfaltem (opona jet troche na boku), a tym samym nie pogarsza sie przyczepność opon? |
|
|
|
 |
Dominik/Z10m3k
Gość
|
Wysłany: 2005-04-21, 22:55
|
|
|
Witam !!
Polecam takiedystanse :))
Sam ma takie zalożone i jest git poza ceną :P
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2005-04-22, 20:58
|
|
|
| juz tlumacze Grzesiu jak jedziesz zakret to guma ci sie podwija najbardziej to widac na gumach z wysokim profilem one sie tak jakby podwijaja pod autko tym samym z powierzchni 100%podczas jazdy na prostej robi sie mniej i auto zaczyna uciekac dzieki /-\ opony jak w zakrecie sie podwijaja uzyskuja wiekszy procent kontaktu z podlozem niz podczas jazdy na wprost ujemnym skutkiem negatywu jest to ze guma zdziera sie nierownomiernie :( ale cos za cos |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-04-23, 21:00
|
|
|
| A tak to co innego :] |
|
|
|
 |
trabi23
Gość
|
Wysłany: 2005-04-27, 09:10
|
|
|
| ehh morti to i tak jak grochem o sciane... przeciez lepiej miec traba w gorze i miec pozytyw.... ehh. |
|
|
|
 |
morti
Gość
|
Wysłany: 2005-04-30, 23:05
|
|
|
| :P niech kazdy ma jak chce ja mam tak /-\ :D |