Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[601] Poli jak smok
Autor Wiadomość
Qbs
Gość
Wysłany: 2005-04-18, 22:33   

No to masz jakas dziwna miarke, albo znalazles cudowna stacje :-) Bo zbiornik traba ma 26 litrow, we wczesnych wersjach chyba 24, wiec nie moglo Ci wejsc tylko 17 litrow!!!! Masz zepsuta miarke (choc nie wiem jak to mozliwe), albo masz jakas przegrode w baku, albo po prostu na stacji dustrybutor przeklamuje na niekorzysc stacji. Teraz podaj adres stacji i juz tam jade zatankowac :-D

Pozdrawiam =]

Pawel Ziemkowski
Gość
Wysłany: 2005-04-18, 22:56   

nie wiem jak to jest mozliwe ale to nie tylko na jednej stcji. Nawet jak leje za 20 zl to jest to 5 litrow a na miarce mam szesc litrow... a miarka jest jak najbardziej oryginalna.

bartek/jastrząb
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 13:13   

zepsuła sie miarka hehe :D
moze masz brudną siateczke w kraniku i paliwo do końca nie schodzi? a moze masz miarkę chińską a nie DDR? a moze krzywo mierzysz ;P

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 14:11   

Wsadź miarkę ZAMIESZAJ i nawet jak będzie 3 litry to i tak BEDZIESZ MIAŁ PEŁNY ZBIORNIK hehe.

Fajny pomysł nie ;-) )))

James
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 15:33   

Nowsze zbiorniki mają 26l, a na miarce jest 24l... Zmieniono pojemność zbiorników, ale nie zmieniono skali miarki. Dlatego miarka zawsze pokaże więcej. To miarka kłamie:D

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 20:27   

Buuuuhahaha, zepsuta miarka mnie rozwaliła

Ja mam miarkę archaiczną, NAPRAWIANĄ!!! (jest złączenie pęknięcia za pomocą jakiejś blaszki, pewnie ktoś b. intensywnie mierzył ;-) ) a zbiornik mam chyba jakiś mniejszy, bo 22 litry to już jest poziom górnej blachy a w poprzednim wlanie 24 nie stanowiło problemu, z twgo co pamiętam.

Moje litry na miarce zgadzają się z dystrybutorowymi (niestetyż :-(

A gdyby było tak, że do nowego większego zbiornika masz starą, "rzadszą" miarkę to byłoby odwrotnie, czyli: masz 17 litrów luzu wg miarki a lejesz 20 i nadal brakuje... tak mi się wydaje, choć może jestem juz trochę zmęczony ;-) Więc może masz stary zbiornik a nową miarkę?

James
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 20:35   

Paweł masz rację, to ja źle zrozumiałem:) Więc nie wiem jak to możliwe, że miarka pokazuje więcej:/ Jakaś zepsuta:D

Jasio
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 20:39   

Sytuacja z miarką jest banalna i oczywista. Wszystkie podziałki na miarce są w jednakowej od siebie odległości tymczasem bak od spodu jest jest zaokrąglany więc nie ma się co dziwic że jak tankujesz na pusty zbiornik 5 L miarka wskazuje 6, ale powyżej tych zaokrągleń działa wszystko jak trzeba. U mnie jeśli stan jest >4l to należy poprostu odjąć 1,5l i to jest stan faktyczny, poniżej 4 nie można ufać temu wynalazkowi. A co do dysz to u mnie w gaźniku jest 113 i montując już jakąś w granicach 106 można liczyć na jakieś efekty. W zasadzie jeżeli samochód odpala bez ssania (nawet w lato) to mieszanka jest zbyt bogata

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 22:27   

Ja mysle ze sie ta sprawa powinien zajac Henryk Berlinski i naprawic te zepsute miarki :-p
Ale cos mi sie nie chce wierzyc ze przez te zaokraglenia tracimy az poltora litra. Ja wiedzialem ze tam sa przeklamania ale nie az tyle. Jest jeszcze taka teoria ze jak zanurzysz miarke z impetem to sobie chlusnie i bedzie wiecej. Jest tez tak ze jak miarka jest tlusta od benzynki to naciaga do miejsca gdzie jest tlusta. No i trzeba wziac pod uwage czy bak jest poziomo czy przechylony jest na ktoras strone. Swoja droga to skomplikowane urzadzenie ta miarka :-p Nic dziwnego ze mogla sie zepsuc he he

Pozdrawiam =]

James
Gość
Wysłany: 2005-04-19, 22:56   

Dlatego założyłem sobie bak z pływakiem, ale i tak czasami próbuje mnie oszukać:P

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-20, 19:14   

A mnie dziś po przejechaniu 200 km zostało jeszcze 11 litrów w baku :0

Chyba naprawdę mam popsutą miarkę... ;-)
Czego i wam życzę :->

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-04-20, 22:44   

To moze jednak Henio B. dokonal cudu przy regulacji gaznika i zaplonu. I to za 50 zl. Wez no pojezdzij troche i potwierdz te rewelacje, to juz pedze do Henia na regulacje :-)

Pozdrawiam =]

Paweł
Gość
Wysłany: 2005-04-21, 22:58   

Niestety, wciągnął te 11 litrów przez kolejne 130 km, co i tak nie jest źle bo daje 8,5 l/100 km dosyć rześkiej jazdy ;-)

Do tego okazało się, że mam zepsuty kranik i opcja rezerwy nie działa - tzn. wypił wszystko do spodu :0, drugi raz w życiu dygałem na stację z butelką po mixolu (dobrze, że nie wyrzuciłem...)

Mam taką teorię, że mniej spalił jak był zapchany tłumik, bo but był lżejszy - i stąd różnica. Ale czterdziechą po mieście i tak nie bd jeździć :p

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi