|
Ekonomizer, pływak i wskaźnik poziomu paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
Majster601
Gość
|
Wysłany: 2005-04-06, 19:25
|
|
|
Witam.
szukalem w archiwum ale nie znalazle odpowiedzi. dowiedzialems sie tylko ze potrzebny jest plywak ale nie dowiedzialem sie jaki.
Do rzeczy:
w baku posiadam plywak(chyba orginalny) i do tego w srodku budzik ze wskazówką (Kraftstoff). z innego Traba został mi ekonomizer z dioda rezerwy(czerwona).
Czy da sie (i ew. jak?) podlaczyc ten ekonomizer pod ten plywak??(na plywaku za 2 styki jeden od masy a 2 daje sygnal do budzika)
wymyslilem sobie ze po prawej stronie predkosciomierza bede mial wspaznik poziomu paliwa a po lewej zrobie dziurke i wsadze tam ekonomizer:) |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-04-11, 10:07
|
|
|
| ja tez bym prosił o schemat podlaczenia plywaka do jakiegos wskaźnika albo chociaz diody na rezerwe |
|
|
|
 |
Bart
Gość
|
Wysłany: 2005-04-11, 16:40
|
|
|
| no to dokladnie ja chce odwrotnie... mam ekonomizer ze wskaznikiem rezerwy poziomu paliwa (mala czerwona dioda), a na allegro jest wskaznik poziomu paliwa, czy jak dwa kabelki ktore ida do baku podlacze do allegrowego budzika bedzie dzialalo ??? ktos sie juz tak bawil ??? |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-04-11, 18:43
|
|
|
| Bart skoro masz pływak to pochwal sie jak jest podłączony :) |
|
|
|
 |
James
Gość
|
Wysłany: 2005-04-11, 19:39
|
|
|
| Nie będzie działało... Bo na trabantowym pływaku nie ma skali, on po prostu w pewnym momencie załącza i wtedy świeci się kontrolka rezerwy. |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-04-12, 07:09
|
|
|
Wyśmienicie pasuje pływak z zegarem od skody 105/120. Podłącza się go wpinając kabelki pod konektorki oznaczone kolorami na zegarze i na pływaku: nie sposób się pomylić. Trzeba tylko przedłużyć pałąk pływaka (ja użyłem do tego rdzenia elektrody spawalniczej 2 mm) oraz wyciąć dziurę w baku.
Bartek/Jastrząb: to nie Ty czasem mieszkasz (mieszkałeś) na saskiej kępie i masz traba f-16? Jeśli tak, jesteśmy sąsiadami, wpadnij, obejrzysz sobie co i jak z tym pływakiem(kiedyś zaczepiałem Ciebie w 2kólkach, ale nie byłeś zbyt rozmowny ;O)). Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
bartek/jastrząb
Gość
|
Wysłany: 2005-04-12, 07:49
|
|
|
Zbyszek 601- Tak to ja! witam!
niestety nie mieszkam juz na Saskiej tylko Potockiej bo mnie baba wykurzyła! :)
ale i tak chetnie wpadne i sprawdze, a czy tylko zegarek od skody pasuje?
mnie sie marzy taka linijka diodowa pokazujaca aktualny stan baku-jak w niektórych śmigłowcach :D ale nie wiem jak to zrobic |
|
|
|
 |
|
|