Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
<B>PODSUFITKA-MOCOWANIE?</B>
Autor Wiadomość
bartek wielowiejski/jast
Gość
Wysłany: 2005-03-29, 09:23   

Witam! zakupiłem ładna gąbkę czopową do zastosowań akustycznych, no i chciałem sobie z niej podsufitke do 601 zrobić.
Problem w tym ze żadna siła nie jest w stanie przykleić jej do sufitu traba, który jest pokryty jakimś śliskim tłustym gumopodobnym tworem. Zmywałem to rozpuszczalnikiem i kleiłem na supermocną taśmę dwustronną no ale w gorące dni wszystko się odkleiło! Tasma trzyma się gąbki doskonale ale sufitu wcale!
jak to jest rozwiązane w trabantach? jak Wy to robicie?

Pozdrawiam

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-03-29, 12:05   

Sproboj moze zrobic stelarz. Trzy poprzeczne druty do nich przymocowac gabke i wsunac za rynienki. Ktos tu taki stelazr juz ma wiec czekaj cieprliwie, na pewno dokladnie Ci napisze.
Pozdro

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-03-29, 13:19   

Supermocna taśma dwustronna... EEEEE... to chyba żart? Równie dobrze mogłeś ją maźnąć klejem biurowym. Pewno dłużej by się utrzymała.
:))))))
To "tłuste" tworzywo jest idealne do klejenia, ale nie taśmą dwustronną! Ja kleiłem wykładzinę (czyli cięższa rzecz niż gąbka) klejem dociskowym HENKEL. Wytrzymało lato i zimę. Tylko porządny klej proponuję, a nie tasiemki. Tylko trzeba poczytać czy klej nie jest silnie "żrący", żeby gąbki nie rozpuścił. Myślę, że przyczepność sufitu trabanta można polepszyć, jak się go pocharata jakimiś "grabiami", żeby się stał chropowaty jak papier ścierny, ale i bez tego przy dobrym kleju i klejeniu wszystko trzyma się cacy.
POSZUKAJ KLEJU A NIE TAŚMY!

bartek wielowiejski/jast
Gość
Wysłany: 2005-03-31, 15:14   

no ja klejem tez próbowałem-butaprenem i dupa!
a ta tasma to naprawdę wypas, taka specjalna do zaklejania bannerów ale do podsufitki sie nie nadaje :(

ze stelarzem to troche pieprzenia, trzeba sporo poprzeczek zeby gabka nie wisiała miedzy nimi..ehhh...

moze klej typu super fix albo osmiorniczka?
problem ze to dziadostwo(sufit) jest tłuste

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-04-01, 08:11   

Odtłuść: umyj ludwikiem, wysusz, umyj benzyną ekstrakcyjną. Nie będzie już tłuste.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi