|
[601]Prosba o pomoc.... |
| Autor |
Wiadomość |
Chybolek
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 12:40
|
|
|
| Mam nastepujacy problem z hamulcami...zrobilo sie cieplo wiec postanowilem wkoncu zrobic hantle...ale moj trabi zrobil sie zlosliwy. Odpowietrzylem pompe odpowietrzylem halulce petal zrobil sie troche twardy ale hantli brak. Gdy depne w hebel na maxa to blokuje mi tylko prawe kolo a reszty nie i cholera nie wiem co teraz zrobic zeby to dzialalo. Przez tym zabiegiem hantle dzialaly w 100% a teraz dupa nawet na przednim prawym byl wymianieny cylinderek. co poradzice ?? albo moze ktos by byl skory do pomocy w skierniewicach lub okolicach ?? |
|
|
|
 |
Chybolek
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 14:20
|
|
|
| a jescze dodam ze blokuje tylne prawe.... |
|
|
|
 |
Chybolek
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 14:20
|
|
|
| a jescze dodam ze blokuje tylne prawe....a cylinderek byl wymieniany na przednim prawym |
|
|
|
 |
Oizo
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 20:38
|
|
|
Chyba wiem co się stało.
Źle zamontowałeś sprężynki w samoregulatroach (tzn. po wemnętrznej stronie od tego ruchomego świstka). Jak tak załorzsz to samoregulatr działa w przeciwną strone i zaklesuje ci szczęke hamulcową. |
|
|
|
 |
Chybolek
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 21:13
|
|
|
| no okej to powinno tylko tak sie dziac w przednim prawym kole ktore bylo robione a reszta ?? dzialala wczesniej a teraz nie chce...tylko jak nigdy tylne prawe jak zyleta |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 21:38
|
|
|
Niech to JaJer przeczyta!!!
Ale naprawdę z hamkami nie róbcie jaj bo życie(Wasze i innych) jest ważniejsze
Piszesz że odpowietrzyłeś ale czy napewno?
Najlepiej wypłukać denaturatem cały układ ham (może woda się zebrała w układzie?)
Zalej nowy płyn(DOT-3,DOT-4) i odpowietrz Uruchom samoregulatory wyczyść z syfu tarczę ze szczękami....
Pamiętaj że możesz komuś zrobić krzywdę!!!(zdjęcia rozbitych trabów)albo sobie!!!
Po drodze masz regulatory siły ham(na środku podłogi pod spodem auta)
Życzę sukcesów!!
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chybolek
Gość
|
Wysłany: 2005-03-24, 21:54
|
|
|
| Dzieki piekne !! to wiec pierwsze co zrobie to zabieram sie za denaturat itd. jeszcze raz dzieki piekne |
|
|
|
 |
|
|