Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Naklejka legalizacyjna a nowa szyba
Autor Wiadomość
Majster601
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 09:44   

Witam wszystkich
szukalem a archiwum ale nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie.
a wiec:
kupiłem nową szybe przednia i chcialbym ja wymienic gdyz obecna jest juz dosc znacznie porysowana. i tu pojawia sie problem co z naklejka??
czy jest jakas mozliwosc zeby w urzedzie komunikacji wydali nową?? czy moze znacie jakies skuteczne sposoby przeklejenia tej naklejki??

z gory dzieki za odpowiedz
pozDDRawiam

Zbyszek 601
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 11:07   

Opalarka. Rozgrzewasz szybę, odklejasz naklejkę i naklejasz na nową szybę. Zwykle się to udaje...

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 12:45   

Nie zawsze się udaje w podany sposób. Nowe (teraz robione) naklejki pod wpływem temperatury robią sie jak guma i łatwo się niszczą.
Sposób na odklejenie jest taki: podcinasz ostrym cienkim ale szerokim nożykiem jednocześnie odciągając drugą ręką. Nożyk kupisz w każdym supermarkecie za okolo 1zł.

Drugi sposób:
Zamawiasz nową naklejkę w Wydziale Komunikacji właściwego urzędu.
Płacisz za naklejke i spokojnie przyklejasz na szybę. (jak nie uda sie pierwszy sposób). Koszt nowej naklejki jest około 20 razy większy od nożyka :)

Wariat
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 14:43   

Albo pojedź to jakiegoś warsztatu gdzie szyby wymieniają to może zdradzą Ci sekret ;) Mi kiedyś jak wymieniali szybe to jakimś cudownym sposobem odkleili tą naklejke i przykleili ją na nową szybe... Ale już cholera zapomniałem jak... :/

Qbs
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 14:53   

No wlasnie tam gdzie szyby wymieniaja to przeklejaja bez problemu. Jak moj ojciec wymienial szybke to mu tak zrobili :-)

Pozdrawiam =]

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 15:25   

No wlasnie tam gdzie szyby wymieniaja to przeklejaja bez problemu

HEHEHHE... NIE JEST TO REGUŁA.
W autoryzowanym salonie SEATA w Krakowie (nazwy nie podam :))))) na gwarancji mojemu kumplowi wymieniali szybę. Naklejkę przekleili w taki sposób, że teraz wygląda ona jakby ją ktoś pociął, skleił, rozkleił, zmiął, przetrawił i przykleił... Kumpel zmienił salon i jeździ za Kraków :)

Placik
Gość
Wysłany: 2005-03-24, 17:06   

Ja sobie kiedyś stłukłem szybe i nie kombinowałem z tą naklejką. Poprostu poszedłem do urzędu i wydali mi nową płaciłem 15 albo 25 zł teraz już nie wiem.

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-03-25, 09:39   

Ja miałem szybę hartowaną i nosiłem się z zamiarem jej wymiany, więc po przerejestrowaniu nie umieściłem tejże naklejki we wskazanym miejscu. I chyba dobrze, bo jeden bardzo sympatyczny człowiek postanowił sprawdzić swoje umiejętności strzeleckie właśnie na szybie mojego spokojnie stojącego traba. Nową szybę wstawiłem jeszcze tego samego dnia w nocy (dzięki Gacie!!!) tyle że też hartowaną, więc naklejka dalej leży na półce i czeka na lepsze czasy. PzDDR

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-03-25, 12:56   

a u mnie se można te naklejke odklejać i przyklejać po 1000 razy :P

wartborgini
Gość
Wysłany: 2005-03-25, 15:58   

naklejka kosztuje 17 zł + jakiś tam symboliczny znaczek skarbowy więc po co się pier....
A i kolejki w wydziale teraz malutkie...
idzie na piechotę...

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-03-25, 19:20   

Coś ten seat nie hallo!
Kumplowi w Lublinie stłukli szybę(w autoryzowanym!!!!)śrubokrętem i nie przekleili naklejki(nawet pomiętej
Poszedł do wydzialu kom. i...ma nową naklejke za 20 zł
Po co więc kombinować?
Pozdrawiam

Janznaj
Gość
Wysłany: 2005-03-28, 19:36   

Za brak naklejki na szybie cos grozi ze strony wladz?jak to jest?bo poprzedniemu wlascicielowi mojego traba ktos wrzucil butelke przez szybe przednia i naklejka poki co spoczywa sobie obok dowodu rej. i ubezpieczenia...

miedelnica
Gość
Wysłany: 2005-03-29, 07:27   

500zl jak trafisz na uprzejmego...

Janznaj
Gość
Wysłany: 2005-03-29, 08:41   

Daje do myslenia....A jak bedzie brdzo uprzejmy to sie moze do jej jakosci przyczepic?bo wlasnorecznie odrywalem z niej kawalki szkla...ale da sie to przykleic jeszcze

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi