|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
odpalanie i stop??? |
| Autor |
Wiadomość |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-03-22, 09:59
|
|
|
Miły/a/ Marta Berdys.
Zanim pojedziesz do mechanika odszukaj jakąś bibliotekę /czytelnię/, poszukaj odpowiedniej lektury, zapoznaj sie z działaniem układu hamulcowego w samochodzie, a zapewniam Cię że nie będziesz musiał/a/ zadawać takich pytań.
Szczególnie polecam zapoznać sie z budową i działaniem pompy hamulcowej, włącznika ciśnieniowego i sposobu odpowietrzania układu hamulcowego.
Jak już będziesz bogaty/a/ w wiedzę to łatwiej Ci bedzie zrozumiec po co jest regulacja długości bolca przy pedale hamulca, czy można mieszac płyny hydrauliczne różnych marek itp.
Moją wypowiedź potraktuj proszę jako przestrogę i zastanów się czy wszystkie odpowiedzi na twoje pytanie są właściwe.
Osobiście podpowiadać Tobie nie mogę, a to z prostej przyczyny - spieprzysz coś, a potem powiesz że to ja zawiniłem. Hamulce to nie zabawka.
Chęć to nie wszystko, potrzebna jest podstawowa wiedza na dany temat.
Pozdrawiam serdecznie.
PS
Na Twoje proste wydawałoby się pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Marta Berdys
Gość
|
Wysłany: 2005-03-22, 11:09
|
|
|
| aha thnx wiem jak odpowietrzyc hamulce,robilem to niejednokrotnie ,wiem tez ze nie wolno mieszac plynu da 1 z r3 ale chcialem sie dowiedziec jakiego beda skutki czegos takiego..no ale widze ze nie mozna pytac.nastepnym razem zanim napisze jakis post w celu odpowiedzenia mi na 2 proste pytania,przeczytam cale archiwum,oblece wszystkich mechanikow w okolicy i w ostatecznosci napisze cos na forum.Nie obarczałbym nikogo wina o to ze napisal mi cos a ja zrobilem tak jak on kazal i sie spieprzylo..jeszcze raz przepraszam i pzdr |
|
|
|
 |
Marta Berdys
Gość
|
Wysłany: 2005-03-22, 11:10
|
|
|
| aha i post jest z mojego konta a pisze z konta dziewczyny bo to dotyczy jej auta.pzdr |
|
|
|
 |
JaJer
Gość
|
Wysłany: 2005-03-22, 12:18
|
|
|
Sorki za przeciaganie tematu, ale...
aha no to fajnie to po co mi trabant skoro ze wsztskim mam jezdzic do wasztatow,to jest auto przy ktorym mozna zrobic wszystko samemu
Nie ma takiego auta przy którym nie można zrobić wszystkiego samemu.
Potrzebna jest tylko wiedza - jak to zrobić, odpowiednie narzędzia, oraz materiały - tylko tyle.
Piszesz że wiesz jak, ale np. mieszasz płyny hamulcowe. Za chwilę piszesz że wiesz, ale chciałeś się tylko dowiedzieć. Czyli sam przyznajesz że nie wiesz! Na dodatek widać że lubisz przeprowadzać doswiadczenia. W takim razie przeprowadzaj je na czym innym, nigdy na hamulcach.
Pozdrawiam i życzę miłej lektury archiwum, a szczególnie podstawowej lektury fachowej. |
|
|
|
 |
Piotr Czaiński
Gość
|
Wysłany: 2005-03-22, 18:21
|
|
|
| napiosalem ze wiem ze nie wolno mieszac plynow alhamulcowych,i tyle ale nie wiem co by sie wtedy stalo,i pytalem z ciekawosci.ale juz o nic nie pytam teamt uwazam za zakonczony pzdr |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|