|
Tłumik do dwusuwa |
| Autor |
Wiadomość |
Skiba
Gość
|
Wysłany: 2005-03-15, 22:54
|
|
|
| Jaki najlepiej założyć tłumik do dwusuwa ?? Kumpel założył od Suzuki (motor) , ale po 2 dniach mu dowód zabrali :P Na jakich Wy jeździcie ?? Czy oryginalny znaczy lepszy ?? |
|
|
|
 |
ZBuK
Gość
|
Wysłany: 2005-03-16, 07:31
|
|
|
Orginalny znaczy bardzo dobry i cieszy zdobycie nowego orginała bardziej niż władowanie od big fjata czy innego badziewia.
Jak już szaleć to zakładać sportowy wydech specjalnie do dwusuwa - było na forum |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-03-16, 08:40
|
|
|
Ja jeżdżę z wyczynowym układem wydechowym od pana Lecha Węglarskiego z Nowego Sącza i bardzo sobie go chwalę. Jest to wydech robiony właśnie pod silnik trabanta 601, dobrze obliczony i trabik naprawdę zarąbiście z nim śmiga. Nie posiada pięknej wielkiej chromowanej końcówki, lecz dodaje trabikowi wigoru . Zakładanie przypadkowych tłumików do silnika dwusuwowego to pomyłka, niewiele zyskasz, albo co bardziej prawdopodobne stracisz. |
|
|
|
 |
Skiba
Gość
|
Wysłany: 2005-03-16, 11:10
|
|
|
| Pan Lech Węglarski sprzedaje takie tłumiki czy tylko na zamówienie ?? Jakaś stronka www lub sklep ?? |
|
|
|
 |
Zbyszek 601
Gość
|
Wysłany: 2005-03-16, 12:06
|
|
|
http://www.magsport.republika.pl/wejscie.html
Wchodzisz w zakładkę układy wydechowe.
Jak chcesz prześlę Ci zdjęcia i filmiki.
Na tłumik czeka się ok. 3 tygodni, człowiek wysyła za zaliczeniem pocztowym.
Do dostarczonego tłumika musisz sam przyspawać złączkę kulkową (tą co wchodzi w kolektor) od starego tłumika i wywiercić 2 dziury w podłodze. Należy też dostroić wydech (dobierając długość układu). Tłumik jest porządnie wykonany, w grubym ocynku. Zestaw zawiera wszystko oprócz tej nieszczęsnej złączki. Jedyny mankament to brak ogrzewania ;o) |
|
|
|
 |
Skiba
Gość
|
Wysłany: 2005-03-16, 13:54
|
|
|
| Dzięki ... Jednak zimą bez ogrzewania to zbytnio sie da ;) |