Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytan dotyczących 1,1
Autor Wiadomość
PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 22:17   

Witam!
Jestem Patryk, pisze tu pierwszy raz bo mam problem w zasadzie dwa z Trabim 1,1.
A mianowicie po pierwsze...

1) Idzie mi paliwo do oleju... Co moze byc tego przyczyną i jak ją usunąc???

2)Trabi gasnie na wolnych obrotach (wina raczej rozrególowanego gaznika bo wymieniałem) a nie wiem jak go poprawnie wyregulowac??!! Prosił bym o bardzo szczególowy opis lub najlepiej fotke :) co i jak ile wykrecic :)

Z góry dzieki
Pozdr. Veteranos

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 22:33   

ad.1. pompa paliwa prawdopodobnie poszcza wiec milo by bylo ja wymienic

PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 22:47   

O, widzisz, dzieki za trop :)(mam inną w zanadrzu wiec w najblizszym czasie przerzuce) ale prosił bym jeszcze innych o opinie i o pomoc w punkcie 2)

Pozdr. Veteranos!

tank
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 08:43   

Witam
Jako iz mam trabanta 1.1 dopiero pare dni dolacze sie watku z bardziej laickimi pytaniami:
1. jaki odczytac ilosc oleju w silnuiku dodam iz bagnet jest na koncu chropowaty a pozniej ma dwa zagiecia i nigdzie nie pize nic o min max?
2 po przekroczeniu 50 km/h z predkosciomierza z predkosciomierza zaczyna wydobywac sie dziwne odglosy jak sobie z tym poradzic ??

to tyle na razie dzieki i pozdrawiam :)

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 09:10   

witam

z bagnetem jest tak ze patrząc na niego od konca jest kawałek około 1cm ladnego preta :) potem zaczyna sie fragment "chropowaty" potem znowu "ladny drut", wiec dolna krawedz chropowatej czesci oznacza MIN. a gorna MAX. pomiedzy MIN a MAX tzn.< chropowata powierzchnia >"ma objetosc" jednego litra oleju.

jezeli odglos z predkosciomierza pokrywa sie z dziwnym zachowaniem wskazówki tzn. podskamuje "plywa predkosc" wina jest czesto linka predkosciomierza lub sam predkosciomierz. linka jest elementem dosc tanim okolo nastu zlotych wiec nie ma problemu zeby ja wymienic oczywiscie przy wymianie nalezy pamietac ze linke predkosciomierza zaklada sie "talezykiem" do dolu . tzn linka ma dwa konce a na jednym z nich jest taki maly talezyk ktury ogranicza glebokosc < dlogosc linki > wchodzaca do slimaka skrzyni. jezeli wymiana linki nie pomoze tza by bylo wymienic predkosciomierz . na allegro mozna zanabyc uzywany w okolicy 20 pln nowy to wydatek rzedu 40 pln.

pozdrawiam

Piotr Czaiński
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 09:25   

a może też chałasowac dlatego że jest mróz na dworku,u mnie jak jest tak -15 to daje dziwne odglosy ale o przekroczeniu 80 km/h moze wystarczt tylko przesmarowac linke pzdr

PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 11:17   

A moze ktos sie wypowie na tremat moich pytan, Baaardzo was prosze

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 11:42   

w sprawie gasnacego..... to tak mi przyszlo do glowy zebys sprawdzil przewody od podcisnienia. na regolacji sie nie znam jesli mieszkasz kolo wawy to w otwocku robia czyszczenie z ustawianiem gaznika za 80 pln.

PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 12:00   

Przewody od podcisnienia?? Które to?? Bo ja mam bajzel z tymi przewodami u mnie wiec wszysko mozliwe :) Mozesz jasniej :)

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 13:43   

takie cienkie gumowe przewodziki kture maja srednice zew. okolo 5-6 mm a wew. 3-4 mm . czesto parcieja koncówki przewodow i wystarcza skrucic okolo 5mm i nalozyc spowrotem.

PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-02, 14:32   

Te które odchodzą za tą KOLUłą która odprowadza powietrze do filtra?? Tam są takie dwa Cienkie Jeden nam podlączony a drugi wisi,...... Oto chosi??

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-03, 08:16   

skoro wisi to go podlacz :) takich przewodziowpowinnko byc jeszce kilka przy gazniku wiec sprawdz jewszystkie :)

PatrykMZ
Gość
Wysłany: 2005-03-03, 13:23   

Dzis ojde i to popodłaczam, o rezyltatach napisze :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi