Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z podłaczeniem prądnicy
Autor Wiadomość
Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-02-27, 22:01   

mam traba 601s de luxe i jak kupiłem to nie mniał alternatora a ja mniałem pradnice pasowała ięc założyłem ale mam problem z podłaczeniem do alternatora idą dwa kable a do prądnicy trzy co mam z tym zrobić żeby nie przerabiać zbyt bardzo instalacji na alternator narazie nie mam kasy jak możecie mi pomuc to piszcie na gg 4080776

JaJer
Gość
Wysłany: 2005-02-28, 05:57   

Do prądnicy potrzebujesz regulator napięcia.
W alternatorze jest wbudowany. Nie wiem co lepiej, czy kupić regulator napięcia, czy szukac alternatora? Podaj więcej danych co masz, a wtedy będziemy myśleć jak podłączyć.
Pozdrawiam.

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-28, 09:05   

Najważniejsza sprawa to to że prądnica jeżeli trabantowska to pracuje przy instalacji 6 voltowej. A skoro miałeś alternator to zapewne masz już 12-kę.

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-02-28, 17:13   

prądnica od warczyburga mam też regulator napięcia co był razem z tą prądnicą i jest ona na na 100% 12V w tym regulatorze są 4 wyjścia

Magik
Gość
Wysłany: 2005-02-28, 17:39   

W trabancie 6v do prądnicy jest specjalny kabel 3 żyłowy. Jest przełożony przez wewnętrzny profil przedniego pasa pod atrapą Z czego jedn kabel jest grubszy od pozostałych dwóch. W prądnicy trabantowskiej są trzy mocowania. Natomiast w regulatorze 4 (do jednego z zacisków podłącza się kabelek który prowadzi do kontrolki ładowania. Po kolei PRĄDNICA: zacisk D+ kabel zielony (grubszy), D- kabel brązowy(masa), DF kabel zielono niebieski. REGULATOR: zacisk 51 kabel czerwony(prowadzi od rozrusznika), zacisk 61 kabel niebieski(od żarówki ładowania przy liczniku), zacisk D+ kabel zielony (grubszy), zacisk DF kabel zielono niebieski, zacisk D- brązowy (masa)
Nie wiem czy tak jest w wartku, ale widzisz że nazwy oznaczeń prądnicy i regulatora się pokrywają. To powinno ułatwić sprawę. Powodzenia!!!

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-02-28, 18:20   

dzięki Magik w weekend biorę się do roboty może coś mi jeszcze wyjdze z tego a jak nie to ile moze kosztować alternator nie oriętujecie się

Magik
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 09:12   

poszukaj ambit.pl

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 15:02   

no jest ale do 1.1 i najtańszy za 100zł i to do 1.1 a ja mam 601 może do 601 są tańsze:D:D

Paweł Morawski/ halogen
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 15:12   

znalazłem na tej stronce alternator do 601 w ceie 50-60(jest ich dużo) tylko użyłem zawansowanej wyszukiwarki więc chyba kupię sobie ten alternator bo z tym przerabianiem za dużo roboty

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi