Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[tuning] Piąty bieg w 601?
Autor Wiadomość
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-01, 12:50   

Postawiłem kiedyś trabanta na "kołkach", zapaliłem, włączyłem 4, gaz do dechy i wskazówka poszła poza 150 km/h...
Skoro mu mocy nie brak to dlaczego tyle nigdy nie pojedzie ???

bo powyzej pewnych obrotow juz paliwa nie dostaje bo okna nie wydalaja.

mtrabant
Gość
Wysłany: 2004-07-01, 23:48   

na seryjnym silniku 5 nie ma sensu bo gdyby trab mogl jechac szybciej to zrobiliby dluzsza 4 w fabryce. Wieksza ilosc biegow pozwala lepiej wykorzystac silnik czyli jechac oszczedniej (albo) dynamiczniej. Do 100 4 biegi starczaja najzupelniej i mity na temat piatki, predkosci przejazdu 110 i zuzycia przy tym rzedu 5,5 litra trzeba wlozyc miedzy bajki niestety. Duzo biegow potrzebne jest ale w ciezarowce nie w trabie.scigalem sie kiedys ze scania spod swiatel i wiecie co? nie wyprzedzil mnie dlatego ze co chwila zmienial biegi bo mial ich ze dwa razy wiecej niz ja.

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2004-07-02, 03:22   

na seryjnym silniku nie ma sensu. ale ja nie mowilem nigdy o 5 na seryjnym silniku!! Jak cos to rasowane 601 na tyle, zeby na tej 5 dalo sie jechac max 120 przy podobnym zuzyciu paliwa jak przy 100 na 4 a i zaby byl cichszy troche (:|) ale! tu nie chodzi o to czy pociagnie czy nie ale zeby sie dalo jechac ponad 100 bez szkody dla walu (P65/66B lubi wysokie obroty ale nie lubi za wysokich ani nawet nie jest do nich przystosowany)

nobel
Gość
Wysłany: 2004-07-03, 22:04   

mi by sie przydal 5 bieg bo mocy nie brakuje jak ktos zna konkretny warsztat badz inny zaklad , czlowieka , istote wyzsza ktora sie tym trudni to prosze na gg lub mail ...
poswiece sie dla eksperymentu...

Jasio
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 23:43   

a tak wogle ktoś coś takiego widział i ma zdjęcia a najlepiej dokumentacja? gdzie takie rzeczy robią? ile to kosztuje?

qba_601
Gość
Wysłany: 2005-03-01, 00:49   

niestety jasiu to jest jak czeski film nikt nic nie wie :)

Strzelba
Gość
Wysłany: 2007-01-24, 21:40   

zeby mmiec 5 trzeba przestopniowac cala skrzynie od 1 biegu nie mozna dorzucic 5-go biegu.wiec zmieniamy wszystko w srodku... nie oplacalne.chyba ze macie troche kasy,sprzet i mnustwo czasu.po co komu 5-ka ja swoim zamykam licznik wiec jak sobie 5 -ke sprawie to i licznik musze wynienic :D:D:D:D:D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi