Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Posufitka -> kleił ktoś?
Autor Wiadomość
szkielu
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 19:22   

Spadła mi na głowę podsufitka. Chcę,żeby wróciła na miejsce tylko nie bardzo wiem jak ja przymocować. Może ktos pomoże?

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 20:03   

Ja próbowałem na tych wszystkich super fixach itd., ale nie chciało chwycić, dopiero na butaprenie ( :) ) jakoś się trzyma, ale muszę ją wymienić w najbliższym czasie, więc dołączam się do pytania....

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 20:25   

klej polimerowy. polecam

ZBuK
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 21:03   

Mili Panowie,
Kleiłem wykładzinkę gustowną na suficie klejem Henkel jakiś (puszka 0,4 litra chyba) - klej DOCISKOWY. Jego przewaga nad innymi polega na tym, że jak posmarujesz odczekasz chilunię i dociśniesz ręką to zostaje w miejscu. Klej jest OK i w miarę trzyma (ja nie dokładnie wymaziałem cały dach i teraz pokutuje to tym, że tam gdzie nie ma kleju marszczy się przy różnicach temepratur i wilgoci) ale polecam. Klej bardzo dobry.

gonzo
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 08:26   

ja kleilem klejem kontaktowym marki bodajze bizon czy jakos tak.zaleta bylo to, ze to byl zel wiec nie kapal na glowe i poza tym szybko wiazal.przydatnym sprzetem jest walek do malowania coby podsufitke docisnac i po uprzednim pomazaniu klejem dachu i podsufitki

radzieckii
Gość
Wysłany: 2005-02-23, 09:54   

pomazaniu tym wałkiem rzecz jasna:)))

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 11:16   

Wiecie może jak zrobic taką podsufitkę jak w tym Trabim ?

zdjęcia ze strony trójmiejskiej

pozDDRowienia

James
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 11:40   

Ja mam taką podsufitkę... Trzyma się ona na trzech metalowych pałąkach. Zrobił mi ją znajomy tapicer samochodowy. Wygodna sprawa, nie ma szans żeby spadła, bo jest założona na ranty szyb, pod uszczelkę.

Gizmo
Gość
Wysłany: 2005-02-24, 22:07   

prosze o jakies dokladniejsze opisy jak zrobic taka tapicerke. wogole jak zrobic jakakolwiek tapicerke? bo w tej chwili mam duroplast nad glowa i nie wyglada on za ladnie bo jest taki troche popaprany farba smarem itp(pozostalosci po remoncie).
Pozdrawiam

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi