|
brak plynnosci jazdy |
| Autor |
Wiadomość |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-02-12, 17:25
|
|
|
Drogi psikusie. Jedna swieca nie tyle mi padla co sojciec zalozyl mi jakas stara. Mysle ze z cewkami jest wszyztskop ok, tymbardziej e je sprawdzalem.
Dzieki
Pozdrowienia. |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-02-13, 10:40
|
|
|
Czy ktos moglby mi oznajmic gdzie jest filtr paliwa? Bo to jego podejrzewam o powodowanie owego schorzenia.
Dzieki. |
|
|
|
 |
Stanisław Kudyba
Gość
|
Wysłany: 2005-02-13, 11:56
|
|
|
Oznajmiam(!)że w 601 jedyny filtr paliwa(fabrycznie)jest pod zbiornikiem paliwa pod kranem Taki plastykowy kieliszek pod bakiem Odkręca się toto w lewą stronę i wylewa syf który jest na dnie W zasadzie to jest odstojnik a filtr jest w środku tego kieliszka (siateczka mosiężna na odpływie z kranu paliwa)
Niedawno był temat "Gdzie założyć dodatkowy filtr paliwa w 601"Poszukaj
A wcześniej pisałeś...Czarna tuba na silniku...to filtr powietrza(Qbs o tym Ci pisal= w którym zmienia się czasem wkład(papierowy pasuje też od skody105) Zajrzyj może jest brudny i trzeba go wymienić To też może mieć jakis wpływ na jazdę
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-02-13, 13:31
|
|
|
ja mam taką małą radę dla kolegi Wojtka Brzozowskiego. Podjedź najlepiej do kogoś kto sie zna i niech Cię uczy co i jak się robi bo przez internet to się za dużo nie zdziała.
DDR |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-02-13, 16:07
|
|
|
Dziekuje Stanisławie za oznajmienie mi tak waznej dla mnie kwestii :P Bede musial to sprawdzic i mam nadzieje ze to wlasnie to.
Jesli chodzi o filtr powietrza to zalozylem nowy jak tylko kupilem trabika bo poprzednim byla samorobka podlej jakosci.
Dziekuje koledze WLADZIOWI za dobra rade. skorzystam z niej niewatpliwie. Juz inni mi wczesniej o tym mowili. Udam sie na spotkanie bydgoskich trabanciarzy i upewnie sie co pewnych rzeczy. Moj ojciec mial kiedys wrtburga wiec na ile moze na tyle mi pomaga i mowi co i jak. Korzystam tez z roznej literatury. Z pewnoscia jednak nic nie zastapi rad tych co trampka znaja z autopsji.
Dzieki
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-02-13, 16:19
|
|
|
| Wlasnie przeczytalem ze gaznik nalezy ragulowac na czystym filtrze. Moze poprzedni wlasciciel regulowal go na swojej gownianej samorobce i na nowym chodzi jak chodzi?? Czy to jest mozliwe?? |
|
|
|
 |
Grzesiek N. [601]
Gość
|
Wysłany: 2005-02-18, 17:22
|
|
|
| Jak będziesz chciał sprawdzić ten odstojnik pod bakiem to na czas naprawy zakręć sobie kranik (we wnętrzu), żeby benzyna się nie wylała. |
|
|
|
 |
Wojtek Brzozowski
Gość
|
Wysłany: 2005-02-18, 22:18
|
|
|
| thx. Dobra rada. Tez juz o tym pomyslalem ale nigdy za wiele ostrzezen. |
|
|
|
 |
Karolina Guzdek/ Karola
Gość
|
Wysłany: 2005-02-21, 23:13
|
|
|
| Byc moze temat jest nieaktualny ale jesli masz "gary" z cale mokre od oleju to wedlug mnie trzeba wymienic uszczelki pod glowica. Przerabialam to dwa razy. Jestem tylko kobieta wiec moge sie mylic, ale radze sprawdzic. |
|
|
|
 |
|
|