Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
brak plynnosci jazdy
Autor Wiadomość
Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-02-12, 17:25   

Drogi psikusie. Jedna swieca nie tyle mi padla co sojciec zalozyl mi jakas stara. Mysle ze z cewkami jest wszyztskop ok, tymbardziej e je sprawdzalem.
Dzieki
Pozdrowienia.

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-02-13, 10:40   

Czy ktos moglby mi oznajmic gdzie jest filtr paliwa? Bo to jego podejrzewam o powodowanie owego schorzenia.

Dzieki.

Stanisław Kudyba
Gość
Wysłany: 2005-02-13, 11:56   

Oznajmiam(!)że w 601 jedyny filtr paliwa(fabrycznie)jest pod zbiornikiem paliwa pod kranem Taki plastykowy kieliszek pod bakiem Odkręca się toto w lewą stronę i wylewa syf który jest na dnie W zasadzie to jest odstojnik a filtr jest w środku tego kieliszka (siateczka mosiężna na odpływie z kranu paliwa)
Niedawno był temat "Gdzie założyć dodatkowy filtr paliwa w 601"Poszukaj
A wcześniej pisałeś...Czarna tuba na silniku...to filtr powietrza(Qbs o tym Ci pisal= w którym zmienia się czasem wkład(papierowy pasuje też od skody105) Zajrzyj może jest brudny i trzeba go wymienić To też może mieć jakis wpływ na jazdę
Pozdrawiam

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-02-13, 13:31   

ja mam taką małą radę dla kolegi Wojtka Brzozowskiego. Podjedź najlepiej do kogoś kto sie zna i niech Cię uczy co i jak się robi bo przez internet to się za dużo nie zdziała.
DDR

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-02-13, 16:07   

Dziekuje Stanisławie za oznajmienie mi tak waznej dla mnie kwestii :P Bede musial to sprawdzic i mam nadzieje ze to wlasnie to.

Jesli chodzi o filtr powietrza to zalozylem nowy jak tylko kupilem trabika bo poprzednim byla samorobka podlej jakosci.

Dziekuje koledze WLADZIOWI za dobra rade. skorzystam z niej niewatpliwie. Juz inni mi wczesniej o tym mowili. Udam sie na spotkanie bydgoskich trabanciarzy i upewnie sie co pewnych rzeczy. Moj ojciec mial kiedys wrtburga wiec na ile moze na tyle mi pomaga i mowi co i jak. Korzystam tez z roznej literatury. Z pewnoscia jednak nic nie zastapi rad tych co trampka znaja z autopsji.

Dzieki
Pozdrawiam.

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-02-13, 16:19   

Wlasnie przeczytalem ze gaznik nalezy ragulowac na czystym filtrze. Moze poprzedni wlasciciel regulowal go na swojej gownianej samorobce i na nowym chodzi jak chodzi?? Czy to jest mozliwe??

Grzesiek N. [601]
Gość
Wysłany: 2005-02-18, 17:22   

Jak będziesz chciał sprawdzić ten odstojnik pod bakiem to na czas naprawy zakręć sobie kranik (we wnętrzu), żeby benzyna się nie wylała.

Wojtek Brzozowski
Gość
Wysłany: 2005-02-18, 22:18   

thx. Dobra rada. Tez juz o tym pomyslalem ale nigdy za wiele ostrzezen.

Karolina Guzdek/ Karola
Gość
Wysłany: 2005-02-21, 23:13   

Byc moze temat jest nieaktualny ale jesli masz "gary" z cale mokre od oleju to wedlug mnie trzeba wymienic uszczelki pod glowica. Przerabialam to dwa razy. Jestem tylko kobieta wiec moge sie mylic, ale radze sprawdzic.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi