|
CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0
|
|
dystanse gdzie kupic?? |
| Autor |
Wiadomość |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-01-04, 00:48
|
|
|
| To był żart , pewnie dałoby sie założyc jakies normalne oponki na to , niski profil i 175 szeroki papec, i fajny skos na boku oponki ... 8 cali przesadzilem ... |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2005-01-07, 22:35
|
|
|
Ja maiłem założone 10mm dystanse. Szpilki tego nie przeżyły. Tokarz płakał tocząc kolejne szpilki
Odpuściłem sobie. Łamiące sie podczas jazdy długie szpilki psuja konfort podróży. W końcu ile mozna się zastanawiać kiedy koło odpadnie? |
|
|
|
 |
Bigos
Gość
|
Wysłany: 2005-01-09, 15:48
|
|
|
| 8 cali to moim zdaniem nie jest przesada , ale mowa o 13stkach, ja mam zamiar teraz takie wsadzić , myśle żę sie mi uda?!! |
|
|
|
 |
Paweł Filipczak
Gość
|
Wysłany: 2005-01-10, 11:31
|
|
|
| Hmm. Czemu wam tak te szpilki scinalo? Czy dystanse byly centrowane na otworze centrujacym? |
|
|
|
 |
wally
Gość
|
Wysłany: 2005-01-10, 18:13
|
|
|
| pewnie wasze ucięte szpilki to były jakieś zrobione we własnym zakresie i pewnie dltego niewytrzymały, z tego co wiem to zarowno szpilki jak i nakrętki muszą posiadać homologacje, niewspominając już o krążkach dystansowych. Wierzcie mi że nie warto narażac zdrowia a może i życia dla kilku papierków. A tak nawiasem to moim zdaniem dystans wiekszy niż 40 mm na stronę to przesada, pozdro |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-11, 23:55
|
|
|
| dorabiane szpilki?? w zyciu NIE. wolalbym wydac 100 na kpl szpilek omp naprzyklad, ale miec spokojna glowe ze sie nie urwia. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-01-12, 18:14
|
|
|
Psikus swieta prawda. Powiedz mi tylko gdzie takie cus mozna nabyc... Szukalem , szukalem i sie nie doszukalem .Sa jakies tam , ba nawet sparco i innych renomowanych producentow , jednak braqje mi podstawowych danych . Srednica radelka, bo wiadomo , gwint sie dopasuje. Niestety , zazwyczaj jak pytam w mailu o szpile do traba nie dostaje odpowiedzi , bo sami pewnie nie znaja tych wymiarow, wiec jak ktos takowe posiada , to poprosze.
Inna sprawa, jak te wszystkie wymogi maja sie do nab. Wiem , ze trzeba miec na uwadze bezpieczenstwo, ale jak tu skombinowac nabe do trampka i jakies nietypowej kierownicy ? Jak Wy sie na to zaopatrujecie ? Przeciez na kierownicy nie ma az takich naprezen(tzn. na nabie). Jezeli ktos ma jakies sugestie z czego powinna byc zrobiona taka naba prosze o info.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2005-01-12, 18:56
|
|
|
| Ja też szukałem oryginalnych szpilek. I moge dalej szukac do woli. Przy felgach 6" x 13 szpilka jest nie do kupienia. Musi być dłuższa o ponad 1,5 cm od warczyburgowskiej. Szczególnie,że trzeba dystanse dołożyć na przód - inaczej nie skręcisz kół. Jak ktoś ma namiary na miejsce gdzie można kupić taki szpile to poprosze. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-01-12, 20:24
|
|
|
Hmm , ostatnio widziałem takie szpile na tuning.pl , ceny odstraszajace. Ale przynajmniej widac, ze to jest dostepne. Masz tam kilka wymiarow, sa chyba nawet takie o dlugosci ponad 60 mm, chyba wlasnie omp. Ale ja nie wiem jaka jest srednica radelka i dupa blada, bo bez tego ani rusz, nakretke dobierzesz sobie , bo tam sa rozne wersje , z roznymi gwintami . Wybor w brud, ale nie wiadomo co ...
Pozdrawiam.
To nie jest reklama , jakby co... Tylko informacja , gdzie ew. mozna czegos tam szukac. Generalnie drożyzna !!! |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-13, 00:03
|
|
|
| A szukales po sklepach, ktore maja jakies czesci do sportu?niewiem,jakie sa w waszych miejscach zamieszkania, ale generalnmie w GT oglasza sie duzo takich z roznych regionów kraju. Szkielu : jaka jest zaleznosc pomiedzy szerokoscia felgi a dlugoscia szpilki?? a co do szpilek do dystansow, nie sadze aby w dystans miala byc wprasowana szpilka koniecznie do traba, szpilka od vyle czego byle na dlugosc byla dobra i srednica pasowala. a szpilkiomp ma kumpel w fielcie zalozone, i sa dluuuugie dosyc. |
|
|
|
 |
szkielu
Gość
|
Wysłany: 2005-01-19, 00:01
|
|
|
| Mnie też wydawało sie że nie ma zależności między szerokością felg i długością szpilek. miałem racje -> wydawało mi się |
|
|
|
 |
Psikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-20, 21:44
|
|
|
| wniosek taki, ze od szerokosci felgi zalezy szerokosc tej czesci ktora dochodzi do piasty............hm...........mozliwe. |
|
|
|
 |
Luker
Gość
|
Wysłany: 2005-02-10, 21:41
|
|
|
A ja dalej o szpilach, niech ktos wezmie suwmiarke w dlon i zmierzy, bo ja takowego narzedzia mierniczego nie posiadam. Juz mam kilka kontaktow na atestowane szpile nawet takie o dl 80 mm (szok), ale nie znam srednicy radelka, albo jeszcze inaczej. Od jakiego innego auta pasuja szpilki do naszych trampkow.
Ps. W odpowiedzi na maila z zaptaniem o szpilki koles napisal: "A czy trabant nie ma czasami srob , a nie szpilki ?"
Kolo chyba na oczy tramborgini nie widzial, hehe :D |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|