|
przerobka trabanta (seat marbella) |
| Autor |
Wiadomość |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 19:09
|
|
|
a opis jest w dziale INNE--> tuning |
|
|
|
 |
sidus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 21:25
|
|
|
| Kuba- a spalanie? :P Do silnika od marabelki zawsze od biedy mozna wsadzic uzywany gaz i wtedy jezdzisz oszczednie zachowujac klimat trabanta, trzeba pamiętać ile silniczek 353 pali a ile pali marbelka nawet na zwyklym paliwie... a nie kazdy mieszka w krainie gazoliną i tanią vódką płynąca :) |
|
|
|
 |
kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 22:10
|
|
|
ale w trabie ten silniczek mniej pali.
Wiesz Panda to około 5 na trasie spala. ale to jest klimat mieć ciągle zweitakta nie do prześcignięcia :) a poza tym 353 się szybciej kręci :] |
|
|
|
 |
Konrad Mikulski
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 22:21
|
|
|
W dziale tuning nie ma nic na temat, o który pytałem. Sidus ma rację i dlatego nie interesuje mnie 353.
Ponawiam dalej zadane pytanie kilka postów wyżej. |
|
|
|
 |
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
|
Wysłany: 2005-01-24, 23:37
|
|
|
| chodzilo mi o opis 353 bo Kuba wspomnial :) |
|
|
|
 |
Konrad Mikulski
Gość
|
Wysłany: 2005-01-25, 00:28
|
|
|
| Mam jeszcze pytanie, z postu Kuby wynika, ze Panda i Marabella to to samo? Oczywiście chodzi o silnik. |
|
|
|
 |
Mikus
Gość
|
Wysłany: 2005-01-26, 13:53
|
|
|
Cóż widzę ,że nikt tu z aktualnie zaglądających nie może za wiele konkretniepomóc w temacie Seata.
dydkujsa jest już długa i należy zadać sobie takie pytanie: temat jest wyszczególniony w FAQ, a czy chcący dokonać tej przeróbki czegoś się tu dowie poza ścinającymi wieloklinami, pękającymi tarczami itd.? Mam być o przeóbce czy o błędach przy tym popełnianych? Owszem, może być a nawet jest wskazane o błędach, ale nie ma sedna sprawy...
Zapytam inaczej: czy ktoś ma wstawiony silnik czterosuwowy w swojej 601 i może konkretniecoś na ten temat napisać?
Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
Kuzyn
Gość
|
Wysłany: 2005-02-07, 17:08
|
|
|
GG konstruktora tego niebieskiego trampka z silnikiem z marabeli to 645300
Pozatym pytanie do Nobla:
-Czy zrobiłeś po obu stronach na flanszy pierścienie na których silnik i skrzynia są centrycznie osadzone ? Czy też może wszystko zależne jest od tego jak się tobie to poskręca śróbami? Jeśli masz takie pierścienie na które flansza się spasowuje i są one dobrze wytoczone a mimo to uszkadza ci sprzęgło to zmień sprzęgło na mocniejsze (chociaż tródno mi uwierzyć żeby się tak szybko łamało gdyby wszytko było dobrze poskładane.) |
|
|
|
 |
|
|