Strona Główna CartoonTrabant v1.0
cartoon trabant polska 1.0

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
przerobka trabanta (seat marbella)
Autor Wiadomość
Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 19:09   

a opis jest w dziale INNE--> tuning :-)

sidus
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 21:25   

Kuba- a spalanie? :P Do silnika od marabelki zawsze od biedy mozna wsadzic uzywany gaz i wtedy jezdzisz oszczednie zachowujac klimat trabanta, trzeba pamiętać ile silniczek 353 pali a ile pali marbelka nawet na zwyklym paliwie... a nie kazdy mieszka w krainie gazoliną i tanią vódką płynąca :)

kuba_krakow (WLADZIO)
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 22:10   

ale w trabie ten silniczek mniej pali.
Wiesz Panda to około 5 na trasie spala. ale to jest klimat mieć ciągle zweitakta nie do prześcignięcia :) a poza tym 353 się szybciej kręci :]

Konrad Mikulski
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 22:21   

W dziale tuning nie ma nic na temat, o który pytałem. Sidus ma rację i dlatego nie interesuje mnie 353.
Ponawiam dalej zadane pytanie kilka postów wyżej.

Sebastian Kurantowicz (re
Gość
Wysłany: 2005-01-24, 23:37   

chodzilo mi o opis 353 bo Kuba wspomnial :)

Konrad Mikulski
Gość
Wysłany: 2005-01-25, 00:28   

Mam jeszcze pytanie, z postu Kuby wynika, ze Panda i Marabella to to samo? Oczywiście chodzi o silnik.

Mikus
Gość
Wysłany: 2005-01-26, 13:53   

Cóż widzę ,że nikt tu z aktualnie zaglądających nie może za wiele konkretniepomóc w temacie Seata.
dydkujsa jest już długa i należy zadać sobie takie pytanie: temat jest wyszczególniony w FAQ, a czy chcący dokonać tej przeróbki czegoś się tu dowie poza ścinającymi wieloklinami, pękającymi tarczami itd.? Mam być o przeóbce czy o błędach przy tym popełnianych? Owszem, może być a nawet jest wskazane o błędach, ale nie ma sedna sprawy...
Zapytam inaczej: czy ktoś ma wstawiony silnik czterosuwowy w swojej 601 i może konkretniecoś na ten temat napisać?
Pozdrawiam wszystkich.

Kuzyn
Gość
Wysłany: 2005-02-07, 17:08   

GG konstruktora tego niebieskiego trampka z silnikiem z marabeli to 645300

Pozatym pytanie do Nobla:
-Czy zrobiłeś po obu stronach na flanszy pierścienie na których silnik i skrzynia są centrycznie osadzone ? Czy też może wszystko zależne jest od tego jak się tobie to poskręca śróbami? Jeśli masz takie pierścienie na które flansza się spasowuje i są one dobrze wytoczone a mimo to uszkadza ci sprzęgło to zmień sprzęgło na mocniejsze (chociaż tródno mi uwierzyć żeby się tak szybko łamało gdyby wszytko było dobrze poskładane.)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi